TÉMA

Ivo Grüner

Investice budou pokračovat, mají jasno kandidáti v Plzeňském kraji. Volají také po větší odpovědnosti pracovních agentur

Plzeňský kraj by v důsledku pandemie koronaviru měl omezit své investice, myslí si dle průzkumu agentury Kantar CZ třetina oslovených obyvatel regionu. Špičky krajských kandidátek to ale odmítají, kraj si investice může dovolit a zaměřit by je měl například do vzdělání či infrastruktury. Kandidáti v předvolební debatě diskutovali také problematiku agenturních pracovníků. Byť uznávají, že česká ekonomika se bez nich neobejde, volají zároveň po větším dohledu. To podle nich ale nevyřeší kraj, nýbrž jedině stát.
16. 9. 2020|

Je region připraven na druhou vlnu pandemie? I o tom debatovali krajští volební lídři Plzeňského kraje

Rozhodnutí ministerstva zdravotnictví zakázat od pátku vnitřní hromadné akce na stání pro více než 10 lidí či možné pochybení České pošty při distribuci roušek – i těmto tématům se věnovali krajští volební lídři Plzeňského kraje při předvolební debatě.
16. 9. 2020|

Zastupitelé odvolali plzeňského hejtmana Bernarda, funkci sám nabídl

Zastupitelé Plzeňského kraje odvolali hejtmana Josefa Bernarda. Návrh na své odvolání sám předložil. Funkci dal k dispozici poté, co na začátku května kvůli dlouhodobějším neshodám se stranickými kolegy opustil ČSSD. Pro jeho odvolání hlasovalo 39 ze 44 přítomných zastupitelů, dva byli proti a tři se zdrželi.
8. 6. 2020Aktualizováno8. 6. 2020, 12:19|

V Brdech si turisté konečně přivolají pomoc. V nouzi jim poslouží nové hlásiče bezpečnosti

V CHKO Brdy postaví Plzeňský kraj dlouho očekáváné hlásiče bezpečnosti. Díky sloupkům s nouzovými tlačítky si turisté a cyklisté, kteří se zraní nebo ztratí, budou moci přivolat pomoc. Dosud to na většině území nebylo možné – v oblasti totiž není mobilní signál. Instalace prvních tří zařízení začne, až v Brdech roztaje sníh.
22. 2. 2019|