TÉMA

Richard Curtis

Láska nebeská se po dvaceti letech vrací do kin. Je zastaralá, připouští i její režisér

Christmas Is All Around, Vánoce jsou všude kolem, přesvědčuje chytlavou písní při snaze o comeback rocker Billy Mack ve filmu Láska nebeská. Svým cynismem ale sváteční pohodu kazí (stejně jako skladbu). Návrat do kin ohlásila od 14. prosince i vánoční romance, v níž tento hit zní, a ani její comeback po dvaceti letech neprovází jen pohoda. Snímku se vyčítá sexismus, nedostatečná rozmanitost a humor založený na body shamingu. Že některé věci v Lásce nebeské jsou „určitě zastaralé“, připustil i její scenárista a režisér Richard Curtis.
14. 12. 2023|

Recenze: Láska, Beatles a Ed Sheeran. Yesterday je krásná pocta velké kapele

Dvanáct vteřin celosvětového blackoutu stačí na to, aby ze světa zmizely všechny stopy po Beatles. Naštěstí tu je neúspěšný písničkář Jack Malik, kterému písně Beatles v paměti uvízly. Jak jinak nastartovat svou kariéru než sázkou na jistotu? Text písně Yesterday si písničkář odžije na vlastní kůži a zjistí, že jeho hudební jackpot byl tak trochu danajský dar. Film bude k vidění také na filmovém festivalu v Karlových Varech.
27. 6. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Svět, kde zapomněli na Beatles? Pro Dannyho Boyla záminka ke komedii

Danny Boyle možná nebude podepsán pod příštím filmem s Jamesem Bondem, filmoví diváci ale o jeho talent nebudou ochuzeni. Koncem června dorazí i do českých kin snímek Yesterday, který zarezonuje u fanoušků kapely Beatles. Je totiž plný jejich písniček. Na druhou stranu se odehrává ve světě, kde téměř všichni zapomněli na to, že skupina Beatles a její muzika kdy existovaly.
16. 2. 2019|