TÉMA

Albert Čuba

Bebjak natáčí minisérii o vyšetřování na hraně zákona, spoluscenáristou je kriminalista

Peter Bebjak, režisér například oceňovaných Případů 1. oddělení, natáčí pro Českou televizi další napínavou minisérii. Psychologické drama Vedlejší produkt se zabývá otázkou, zda jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni. Jedním z autorů scénáře je kriminalista Aleš Preis. V hlavních roli detektiva, který se snaží vyřešit vraždu těsně před promlčením, se představí Tomáš Maštalír.
23. 11. 2023|

Na Štědrý den Bohdalová skypuje s Pierrem Richardem, Roden říká pravdu a Kaiser s Lábusem se hádají

Do tuzemských kin po pandemických odkladech vstupuje Vánoční příběh. Film Ireny Pavláskové se odehrává během Štědrého dne, kdy se hrdinové potkávají se svými blízkými, ale i náhodnými lidmi, s nimiž si navzájem ovlivní život. Podle slov režisérky nemá být Vánoční příběh limonáda, ale chce s humorem na plátno převést situace, které rodiny během vánočních svátků zažívají. V obsazení se sešla plejáda slavných jmen, jako Jiřina Bohdalová, Karel Roden či Hynek Čermák. V komediálních rolích se spolu po letech ve filmu objeví Jiří Lábus s Oldřichem Kaiserem. A roli přijal i francouzský komik Pierre Richard.
24. 11. 2022|

Divadlo Mír nechce jen bavit. Z dramatu bratří Čapků stvořilo filmovou inscenaci

Ostravské Divadlo Mír nastudovalo drama Adam stvořitel. Hru o světě, který se ocitl ve slepé uličce, napsali bratři Karel a Josef Čapkovi před druhou světovou válkou. Inscenaci herci natočili a filmovou adaptaci poskytují – stejně jako další novinky – prostřednictvím on-line placené platformy MírPlay.
6. 1. 2022|

Divadlo Mír zkouší intenzivní šikanu na pracovišti

Ostravské Divadlo Mír se pustilo do experimentu. Novinku Bull nasadilo do programu na pouhých čtrnáct dní. Komediální psychodrama z korporátního prostředí se tak hraje podle konceptu, který byl u nás využíván za první republiky a dnes běžně funguje na zahraničních scénách.
14. 2. 2019|