TÉMA

Svatopluk Bartík

Potřebuje psychiatra, řekla Stehlíková před soudem se Zemanem. Ten chce omluvu

Psychiatrička a bývalá ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková trvá na tom, že prezident Miloš Zeman potřebuje psychiatrickou pomoc kvůli svým závislostem na alkoholu a tabáku. U soudu ve čtvrtek uvedla, že za jejími dřívějšími, nyní žalovanými výroky o Zemanově zdraví stál dobrý úmysl – záchrana prezidentova života. Zeman po Stehlíkové žádá omluvu a milion korun na Fond ohrožených dětí. Soudkyně avizovala, že nechá vypracovat lékařský posudek k zdravotnímu stavu prezidenta v době jeho hospitalizace. Oslovit chce některý z mimopražských ústavů se specializací na psychiatrii.
8. 9. 2022Aktualizováno8. 9. 2022, 13:06|

Soud Bartíkovi ve sporu se Zemanem snížil náklady za řízení, které musí zaplatit. Rozsudek potvrdil

Odvolací Krajský soud v Brně ve středu ve sporu prezidenta Miloše Zemana a bývalého radního Brna-středu Svatopluka Bartíka ohledně nepodloženého tvrzení, že Zeman má rakovinu, snížil částku, kterou musí Bartík zaplatit za náklady řízení. Z původní výše kolem 150 000 Kč na nákladech řízení tak má Bartík platit asi 82 000 korun. Předchozí rozsudek městského soudu jinak potvrdil.
7. 4. 2021|

Bartík se Zemanovi omluví, ale z odškodného pošle jen zlomek. O finální částce rozhodne soud

Bývalý radní městské části Brno-střed Svatopluk Bartík se omluví prezidentu Miloši Zemanovi, o němž v roce 2017 na Facebooku tvrdil, že má rakovinu. Ve sporu rozhodoval Městský soud v Brně, podle nepravomocného rozsudku se má Bartík omluvit a zaplatit 250 000 korun. Proti rozsudku se ale odvolal jak Zeman, tak Bartík. Prezident požaduje omluvu a pět milionů korun.
18. 11. 2020|

Prezident se odvolal proti čtvrtmilionové pokutě pro Bartíka za jeho výroky o Zemanově údajné rakovině

Miloš Zeman se prostřednictvím svého advokáta Marka Nespaly odvolal proti rozsudku brněnského městského soudu, který rozhodoval ve sporu prezidenta a bývalého radního městské části Brno-střed Svatopluka Bartíka. Bartík se podle rozsudku musí omluvit prezidentovi za výroky, že má Zeman rakovinu, musí mu také zaplatit 250 tisíc korun. Zeman ale požadoval omluvu a pět milionů. Odvolá se i Bartík.
13. 11. 2020|

Bývalý brněnský radní Bartík se musí omluvit za své výroky o Zemanovi. Napsal, že prezident má rakovinu

Exradní Brna-středu Svatopluk Bartík (dříve Žít Brno) se musí omluvit prezidentovi za výroky, že má prezident Miloš Zeman rakovinu. Rozhodl o tom Městský soud v Brně, Bartíkovi vyměřil i peněžitý trest. Žalovala jej prezidentská kancelář, žádala omluvu a pět milionů korun. Bartík o Zemanově údajné rakovině psal na sociální síti před prezidentskými volbami. Zeman v nich nakonec obhájil mandát.
11. 9. 2020Aktualizováno11. 9. 2020, 15:38|

Omluvil se za formu, za informací si ale stojí. Soud řeší Bartíkův výrok o údajné Zemanově rakovině

Na neurčito odročil Městský soud v Brně ve středu jednání v žalobě prezidentské kanceláře na bývalého radního městské části Brno-střed Svatopluka Bartíka (za Žít Brno). Ten před dvěma lety před volbami na internet napsal, že má prezident Miloš Zeman rakovinu a zbývá mu pár měsíců života. Hrad tvrzení o Zemanově rakovině odmítl.
4. 9. 2019Aktualizováno4. 9. 2019, 15:04|

Soud: Policie směla odložit trestní oznámení na politika, který šířil zprávu o Zemanově nemoci

Policie mohla odložit trestní oznámení Pražského hradu na brněnského politika Svatopluka Bartíka, který předloni před volbami na Facebooku napsal, že prezident Miloš Zeman má rakovinu. Nejvyšší soud nevyhověl stížnosti bývalého ministra spravedlnosti Jana Kněžínka (za ANO), podle něhož ke splnění podmínek pro odložení případu nedošlo.
31. 7. 2019Aktualizováno31. 7. 2019, 12:16|

Soud se začne zabývat výroky o Zemanově nemoci. Prezidentská kancelář žádá omluvu a pět milionů korun

Městský soud v Brně se podle informace z justiční databáze začne na začátku září zabývat žalobou kanceláře prezidenta republiky na bývalého radního Brna-středu Svatopluka Bartíka (za Žít Brno). Bartík v roce 2017 napsal na svém profilu na Facebooku, že prezident Miloš Zeman má rakovinu, odmítá se léčit a zbývá mu pár měsíců života. Pražský hrad označil tvrzení za nepravdivá a Bartíka za ně zažaloval. Prezidentská kancelář v žalobě na ochranu osobnosti požaduje omluvu a pět milionů korun.
2. 7. 2019|

Bartík slovy o Zemanově rakovině trestný čin nespáchal. Žalobce zamítl stížnost Hradu

Policie nebude stíhat brněnského politika Svatopluka Bartíka za výrok, že prezident Miloš Zeman má rakovinu a zbývá mu pár měsíců života. Definitivně o tom rozhodl státní zástupce, který zamítl stížnost Hradu proti odložení věci. Informaci přinesl server Lidovky.cz. Výrok Zemanovi podle vyšetřovatelů vzhledem k jeho znovuzvolení neublížil. Podle Hradu, který chce pokračovat v civilním sporu, bude mít verdikt negativní důsledky pro celou společnost.
11. 2. 2019Aktualizováno11. 2. 2019, 14:53|