TÉMA

Neovlivní.cz

NAKIT od ledna dočasně povede dosavadní vedoucí právního odboru Ďoubal

Vládní Národní agenturu pro komunikační a informační technologie (NAKIT) povede od 1. ledna dočasně vedoucí jejího právního odboru Jan Ďoubal, informovalo ve středu ministerstvo vnitra. Původně byl na tuto funkci navržen právník Vladimír Chrástecký. Server Neovlivní.cz však v úterý napsal, že Chrástecký byl v minulosti pravomocně odsouzen za nadržování zlodějům. V čele agentury, která by se měla příští rok na jaře transformovat pod novou Digitální informační agenturu, končí s koncem letošního roku Vladimír Dzurilla. Na místo ředitele vypsalo vnitro výběrové řízení.
28. 12. 2022Aktualizováno28. 12. 2022, 14:49|

Policie obvinila Mynáře z poškozování finančních zájmů EU. Zeman ho odvolat nehodlá

Policie obvinila prezidentova kancléře Vratislava Mynáře z trestného činu poškozování finančních zájmů Evropské unie. Na svém webu to ve čtvrtek zveřejnil Pražský hrad. Mynář podal stížnost na postup státního zastupitelství. Bránit se chce také žalobou proti Regionálnímu operačnímu programu (ROP) Střední Morava. Případ se zřejmě týká dotace na penzion v Osvětimanech. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček uvedl, že prezident Miloš Zeman ctí presumpci neviny, a proto kancléře ponechá i přes policejní obvinění ve funkci.
11. 2. 2021Aktualizováno11. 2. 2021, 19:04|

Podle Deníku N Babiš ovládá Agrofert. Neovlivní.cz tvrdí, že audit uložil u dotací stoprocentní korekci

Česko může přijít kvůli střetu zájmů premiéra Andreje Babiše skoro o půl miliardy korun, s odkazem na znění konečné auditní zprávy Evropské komise to uvádí server Neovlivní.cz a Deník N. Neoprávněně byly vyplaceny dotace ve výši 282 milionů korun poskytnuté Agrofertu a další desítky milionů navrhují auditoři podle zmíněných médií neproplatit u dalších projektů. Audit podle listů konstatuje, že jde o všechny dotace vyplacené holdingu po nabytí účinnosti novely zákona o střetu zájmů, tedy po únoru 2017.
3. 12. 2019Aktualizováno3. 12. 2019, 16:44|

Neovlivní: Policie vyšetřuje údajné daňové úniky kolem farmy Čapí hnízdo

Policie začala prověřovat, zda hospodaření farmy Čapí hnízdo nedoprovázely daňové úniky. Serveru Neovlivní.cz to potvrdil mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Podle serveru jde o nezákonný odpočet DPH, stamilionové částky vynaložené na reklamu a podezření na další daňové delikty. Podle mluvčího Agrofertu Karla Hanzelky však firmu nikdo nekontaktoval.
6. 3. 2019|

V KSČM sílí tlak na přehodnocení tolerance Babišovy vlády. Kvůli Petříčkovi i Ťokovi

Komunisté zvažují, zda budou dál podporovat menšinovou vládu Andreje Babiše (ANO). Problém mají hlavně s ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem (ČSSD), vadí jim také ministr dopravy Dan Ťok (za ANO). Vedení KSČM by podle jejího předsedy Vojtěcha Filipa mělo o dalším postupu jednat příští pátek.
7. 2. 2019Aktualizováno7. 2. 2019, 22:02|