TÉMA

Sportovní areál Ještěd

Za údajné machinace s pozemky na Ještědu uložil soud bývalým regionálním politikům ODS podmínky

Krajský soud v Liberci uložil dvěma bývalým regionálním politikům ODS podmíněné tříleté tresty se zkušební dobou na pět let v kombinaci s finančním trestem. Někdejšího náměstka primátora Pavla Krenka a bývalého zastupitele Jiřího Zeronika uznal vinným v jednom z pěti žalovaných obchodů s pozemky a budovami ve sportovních areálech na Ještědu a ve Vesci, které patří Liberci. Rozhodnutí soudu zatím není pravomocné.
30. 5. 2022|

Žalobce navrhuje podmínky v kauze údajných machinací s pozemky na Ještědu

Podmíněné a peněžité tresty navrhl ve středu u krajského soudu v Liberci státní zástupce pro dva bývalé regionální politiky obžalované v kauze údajných machinací s pozemky a budovami ve sportovních areálech na Ještědu a ve Vesci, které patří Liberci. Obžalovaní – bývalý náměstek primátora Pavel Krenk za ODS a zastupitel Liberce za ODS Jiří Zeronik, žádají zproštění obžaloby s tím, že se ničeho nezákonného nedopustili. Rozsudek soud vynese v pondělí.
25. 5. 2022Aktualizováno25. 5. 2022, 15:05|

Osvobozující verdikt v kauze pozemků na Ještědu neplatí. Vrchní soud případ přidělil jinému soudci

Krajský soud v Liberci bude muset znovu řešit kauzu machinací s pozemky ve skiareálu na Ještědu. Pražský vrchní soud zrušil rozsudek, který v listopadu už podruhé zprostil obžaloby dva bývalé komunální politiky – Pavla Krenka a Jiřího Zeronika. Vrchní soud navíc nařídil, aby se případem zabýval jiný soudce. České televizi informaci potvrdila Karolína Francová z libereckého pracoviště ústeckého krajského soudu. Za zneužití pravomoci veřejného činitele a podvod tak Krenkovi a Zeronikovi stále hrozí až 12 let vězení.
6. 2. 2019|