TÉMA

Milwaukee

Úřady obvinily muže podezřelého z najetí do vánočního průvodu ve Wisconsinu z mnohonásobné vraždy

Nedělní incident ze státu Wisconsin, při němž vjel řidič autem do vánočního průvodu ve městě Waukesha, má šestou oběť. Podle amerických médií to před soudem oznámila prokuratura, podle níž se jedná o dítě. Raněných je podle prokurátorů přes šedesát namísto původně oznámených 48. Úřady obvinily podezřelého Darrella Brookse z mnohonásobné vraždy, podle předběžného vyšetřování kličkoval ze strany na stranu ve snaze zasáhnout co nejvíce lidí. Obyvatelé města den po tragédii uctili zemřelé na shromáždění se svíčkami.
23. 11. 2021Aktualizováno24. 11. 2021, 00:10|

Na předměstí Milwaukee vjelo auto do vánočního průvodu. Zemřelo pět lidí, čtyři desítky jsou zraněny

U města Milwaukee v americkém státě Wisconsin vjelo v neděli auto do vánočního průvodu, zabilo pět lidí a dalších 48 poranilo, oznámil v pondělí šéf místní policie Dan Thompson. Nejednalo se podle něj o teroristický čin, podezřelý řidič v průvodu nikoho neznal a jen pár chvil před incidentem odjel z domova, kde se s někým pohádal. Řada raněných, mezi nimiž jsou i děti, je ve vážném či dokonce kritickém stavu, uvádí místní nemocnice.
22. 11. 2021Aktualizováno22. 11. 2021, 22:26|

Funkce prezidenta je nad jeho chápání, opřela se do Trumpa Obamová. Jedinou cestou z chaosu je podle ní hlas Bidenovi

Donald Trump je špatný prezident, přináší chaos, rozděluje a zcela mu schází empatie. Během prvního dne nominačního sjezdu Demokratické strany to řekla bývalá první dáma Spojených států Michelle Obamová. Jediným způsobem, jak ukončit současný chaos, je podle ní dát na podzim hlas Joeu Bidenovi. Bývalého viceprezidenta  na sjezdu podpořil i vermontský senátor Bernie Sanders či bývalý republikánský guvernér John Kasich.
18. 8. 2020Aktualizováno18. 8. 2020, 13:38|

Odložené primárky v Connecticutu vyhráli Trump a Biden. Nominaci do voleb mají oba jistou

Odložené prezidentské primárky demokratů a republikánů v americkém státě Connecticut vyhráli podle očekávání současný šéf Bílého domu Donald Trump a jeho rival v podzimních volbách Joe Biden. Úterní hlasování, které se původně mělo konat už v dubnu a přesouvalo se kvůli pandemii nemoci covid-19, definitivně uzavřelo nominační proces.
12. 8. 2020|

Děti jsou vůči koronaviru prakticky imunní, řekl Trump. Zavádějící, reagoval Facebook a video smazal

Sociální sítě se ocitly v ostrém střetu s Donaldem Trumpem. Facebook smazal prezidentův příspěvek s odůvodněním, že obsahoval zavádějící informace o koronaviru. Šlo o Trumpovo vystoupení v televizi Fox, kde prohlásil, že děti jsou vůči koronaviru téměř imunní. Kvůli stejnému výroku dočasně zablokoval jeho kampani účet i Twitter.
6. 8. 2020|

Jistá nominace. Biden už má dost delegátů na to, aby vstoupil do prezidentského klání

Bývalý americký viceprezident Joe Biden už má jistou nominaci pro nadcházející volební souboj s Donaldem Trumpem. Před srpnovým sjezdem Demokratické strany totiž na svou stranu získal potřebný počet delegátů, uvedla agentura AP. Biden v úterý ovládl primárky v sedmi státech a podle propočtů AP nasbíral 1993 delegátů, pro automatický zisk nominace jich potřeboval 1991 z celkových 3979.
6. 6. 2020|

USA čeká nebezpečný skok do jara. Oteplí se o 50 stupňů, hrozí záplavy, potrubí mohou praskat

Extrémní mrazy, jež ochromily život na americkém středozápadě, má vystřídat další rekordní změna počasí. Podle meteorologů už v první polovině příštího týdne přijde zvýšení teploty téměř o padesát stupňů Celsia. Informace o úmrtích způsobených polární bouří se různí. Podle některých zdrojů zemřelo už 21 lidí.
1. 2. 2019|