TÉMA

Pavel Liška

Lišku a Isteníka dovezl brněnský Fichtl do dospívání za normalizace

Divadlo Bolka Polívky se vrátilo do normalizačního Československa. V nové hořké komedii Fichtl prožívá své bouřlivé dopívání parta kluků v osmdesátých letech na malém městě. Edu hraje Pavel Liška, představitel všech ostatních osmnácti postav je Michal Isteník. Příběh z doby, kdy „život běžel na jeden válec“, dokresluje na jevišti živá hudba.
18. 5. 2023|

Vejdělek natáčí Aristokratku ve varu. Slibuje legraci a milostné eskapády

Filmová rodina Kostkových se vrátila na své chátrající rodové sídlo Kostka, ve skutečnosti zámek v Miloticích na Hodonínsku. Režisér Jiří Vejdělek tu totiž natáčí pokračování příběhu „poslední aristokratky“, Aristokratka ve varu vzniká opět podle bestselleru milotického kastelána Evžena Bočka. První snímek před čtyřmi lety vidělo podle tvůrců více než půl milionu diváků.
21. 4. 2023|

Ve druhém kole senátních voleb se v Novém Jičíně střetnou Radkovský a Váňová

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Nový Jičín postoupili Jaromír Radkovský (ANO) a Ivana Váňová (KDU-ČSL). Radkovský získal 28,56 procenta hlasů, druhá Váňová má 21,31 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 42,69 procenta voličů, o hlasy usilovalo sedm kandidátů. Druhé kolo se uskuteční v pátek 30. září a sobotu 1. října.
24. 9. 2022Aktualizováno28. 9. 2022, 17:06|

Bára Poláková, Miroslav Krobot a Zloděj otázek. Podívejte se na trailer TvMiniUni

Televizní pořad TvMiniUni se z obrazovek ČT:D přesouvá na plátna kin. Tvůrci na přání dětských diváků i rodičů napsali nový příběh, který propojuje animaci, loutkové postavy a známé herce jako Bára Poláková, Pavel Liška, Jiří Havelka či Miroslav Krobot. Snímek TvMiniUni: Zloděj otázek se poprvé představí v květnu jako zahajovací film na festivalu ve Zlíně. Na trailer se můžete podívat už teď.
27. 4. 2019|

„Učitelky přece nestřílejí lidi.“ Iva Janžurová v komedii Teroristka má ale důvod

Iva Janžurová se chystá vraždit. „Přinutil“ ji k tomu režisér a scenárista Radek Bajgar, který slavnou herečku obsadil do hlavní role své nové černé komedie. Po divácky úspěšné Teorii tygra natočil Teroristku. Ukázku z jeho druhého celovečerního snímku, který bude mít premiéru 4. dubna, přináší nyní trailer.
29. 1. 2019|