TÉMA

Michael Flynn

Trump omilostnil patnáct lidí, včetně exporadce odsouzeného v „ruské kauze“

Americký prezident Donald Trump omilostnil svého bývalého poradce pro zahraniční politiku George Papadopoulose odsouzeného v kauze vměšování Ruska. Omilostnění se týká i dalších 14 lidí, včetně dvou někdejších republikánských zákonodárců. Informovaly o tom agentury AP a Reuters.
23. 12. 2020|

Trump omilostnil svého exporadce Michaela Flynna, který lhal FBI při výslechu

Americký prezident Donald Trump ve středu na Twitteru oznámil, že omilostnil svého někdejšího bezpečnostního poradce Michaela Flynna, který se na konci roku 2017 přiznal, že lhal Federálnímu úřadu pro vyšetřování (FBI). Ten ho vyslýchal v rámci vyšetřování údajného vlivu Ruska na prezidentské volby v roce 2016. Flynn dosud nebyl odsouzen. Informovala o tom agentura Reuters.
25. 11. 2020Aktualizováno25. 11. 2020, 23:12|

Trumpův exporadce do vězení nepůjde. Prezident mu změnil trest

Americký prezident Donald Trump změnil trest, který soud vyměřil jeho dlouholetému příteli a někdejšímu poradci Rogeru Stoneovi v souvislosti s vyšetřováním údajného vlivu Ruska na americké prezidentské volby v roce 2016. Stone tak nebude muset do vězení, kde měl strávit 40 měsíců. Oznámil to Bílý dům. Další Trumpův krok ve prospěch svého spojence vyvolal ostrou kritiku demokratů.
11. 7. 2020Aktualizováno11. 7. 2020, 11:01|

Odvolací soud nařídil zastavit proces s Trumpovým exporadcem Flynnem

Odvolací soud USA nařídil federálnímu soudu, aby vyhověl žádosti ministerstva spravedlnosti a zastavil proces s někdejším poradcem prezidenta Donalda Trumpa Michaelem Flynnem. Flynn se původně přiznal, že lhal FBI o svých kontaktech s Rusy, nyní ale společně s prokuraturou žádá zastavení případu, protože ministerstvo spravedlnosti od dalšího Flynnova stíhání upustilo. Federální soud ale rychlé ukončení procesu odmítl, na což si Flynn stěžoval u odvolacího soudu. Trump verdikt přivítal.
24. 6. 2020|

Soud nařídil odtajnit část Muellerovy zprávy, která se týká Trumpova exporadce Flynna

Federální soud ve Spojených státech nařídil americkému ministerstvu spravedlnosti odtajnit část zprávy zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera. Rozhodnutí se týká té části zprávy, která se zabývá bývalým poradcem prezidenta Donalda Trumpa pro národní bezpečnost Michaelem Flynnem. Agentura AP poznamenala, že je to poprvé, co soud nařídil odtajnit neveřejné pasáže Muellerovy zprávy.
17. 5. 2019|

Exšéf Trumpovy kampaně Manafort dostal skoro čtyři roky vězení za finanční podvody

Bývalý šéf volebního týmu amerického prezidenta Donalda Trumpa Paul Manafort byl odsouzen ke 47 měsícům vězení za daňové a bankovní podvody. Federální soudce ve Virginii také nařídil Manafortovi zaplatit pokutu ve výši 50 tisíc dolarů (asi 1,1 milionu korun) a vrátit částku více než 24 milionů dolarů (asi 549 milionů korun). Od trestu se má Manafortovi podle soudce odečíst čas, který již strávil ve vězení, kde je od loňského června. Podle prezidenta Donalda Trumpa verdikt ukázal, že žádná tajná spolupráce jeho volebního týmu s Ruskem neexistovala.
8. 3. 2019Aktualizováno8. 3. 2019, 11:48|

Další Trumpův exporadce zadržen. Roger Stone čelí obvinění ze lhaní a ovlivňování svědka

Americká policie zadržela exporadce prezidenta Donalda Trumpa. Celkem čelí Roger Stone sedmi obviněním včetně maření vyšetřování, lhaní výboru Sněmovny reprezentantů pro kontrolu tajných služeb a ovlivňování svědka. Oznámil to úřad zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera, který objasňuje ruskou roli v amerických prezidentských volbách. Podle Trumpovy mluvčí Stoneova obvinění nijak nesouvisejí s Bílým domem ani s prezidentem.
25. 1. 2019Aktualizováno25. 1. 2019, 18:17|