TÉMA

Colin Firth

Filmová upoutávka týdne: Colin Firth a Stanley Tucci ujíždějí demenci

Sam a Tusker spolu žijí více než dvacet let. Jejich další plány však zkomplikuje diagnóza – Tusker trpí prvními známkami demence. Než se jeho mysl ztratí v nenávratnu, vydávají se navštívit přátele a připomenout si známá místa. Britské romantické drama Supernova slibuje silné emoce.
26. 9. 2020|

Filmová upoutávka týdne: Tajná zahrada odhalí svá kouzla i Colinu Firthovi

Producenti Harryho Pottera zřejmě našli další literární materiál, který skrývá dostatek magického potenciálu, aby se mohl předvést v kinech. Adaptace se tak dočkala kniha The Secret Garden (Tajná zahrada), která se podobně jako kdysi kouzelnická série opírá o dosud neznámé dětské představitele, ale zahrnuje i zavedená herecká jména jako Colin Firth a Julie Waltersová.
7. 3. 2020|

Sam Mendes se vrátil do válečného roku 1917, zabojovat by mohl i o Oscara

Novinka režiséra Sama Mendese aspiruje na nejlepší válečný film desetiletí. Alespoň tak vyznívají první ohlasy, které snímek 1917  vzbudil po slavnostní premiéře v Londýně. V rodné zemi slavného režiséra se promítal minulý týden, do českých kin se dostane na konci ledna příštího roku.
9. 12. 2019|

Recenze: Kursk nabízí jen vzorově fádní drama podle skutečné události

Tragédie ruské jaderné ponorky K-141 Kursk, ke které došlo v srpnu 2000, je ve výkladu dánského režiséra Thomase Vinterberga zejména příležitostí k emocionálnímu nátlaku. Ačkoli je filmový Kursk technicky způsobilý, coby vyprávění se uchyluje k jednoduchým dramaturgickým zkratkám.
20. 1. 2019|