TÉMA

Rex Tillerson

OSN podpoří Rohingy dárcovskou konferencí. Chce vybrat miliardu dolarů

Dárcovská konference, již svolala OSN, má vybrat nejméně miliardu dolarů na pomoc Rohingům. Jeden a půl milionu příslušníků muslimského národa totiž živoří v uprchlickém táboře na jihu Bangladéše. Většina se tam ocitla poté, co je brutálně vyhnala myanmarská armáda, která se podle mezinárodních vyšetřovatelů dopustila zločinů proti lidskosti.
18. 5. 2021|

Paměti z Bílého domu. Trump si myslel, že Finsko patří Rusku, píše Bolton ve své knize. Zmiňuje v ní i Babiše

Po odkladu a neúspěšné snaze americké vlády zablokovat její vydání jde v úterý do prodeje kniha bývalého poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Johna Boltona o 17 měsících jeho působení v týmu prezidenta Donalda Trumpa. Paměti nazvané The Room Where It Happened: A White House Memoir (Místnost, kde se to stalo: Paměti z Bílého domu) předkládají obrázek administrativy plné nedůvěry a interních půtek v čele s americkým lídrem.
23. 6. 2020|

Na 40 tisíc skautů z celého světa se potkalo na jamboree. Češi připomínají drsné osudy skautů za války

V americké Západní Virginii probíhá dosud největší celosvětové Jamboree. Na setkání skautů a skautek ze 120 zemí dorazilo na 40 tisíc účastníků. Smyslem je navázání nových přátelství, výměna zkušeností i vzdělávání. Do Spojených států vyrazilo i zhruba 500 zástupců z Česka, kteří pod heslem Unbreakable (Nezlomný) vypráví příběh českého skautingu. Ten se nepodařilo zlomit nacistům ani komunistům a nyní se těší velkému zájmu.
27. 7. 2019|

Trump skrýval podrobnosti o svých jednáních s Putinem, tvrdí list The Washington Post

Americký prezident Donald Trump skrýval podle The Washington Post podrobnosti o jednáních se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem. Americký list s odkazem na své zdroje dokonce tvrdí, že šéf Bílého domu po prvním setkání s Putinem u příležitosti summitu hlav států a vlád skupiny G20 v roce 2017 sebral poznámky svého tlumočníka a nakázal mu, aby o jednání s nikým nemluvil. Trump zprávy o zadržování informací odmítl.
13. 1. 2019|