TÉMA

Éric Drouet

Za obušek na protestech mírnější trest, než se čekalo. Soud zřejmě nechce žluté vesty dráždit, píší média

Francouzský soud vyměřil jednomu z lídrů takzvaných žlutých vest podmíněně pokutu 500 eur za nedovolené ozbrojování. Na demonstrace si podle policie bral obušek. Éric Drouet bude muset částku zaplatit, pokud se u něj zbraň najde ještě jednou. Středečního vyhlášení rozsudku se nezúčastnil.
4. 9. 2019|

Výrazná tvář žlutých vest dostala u soudu pokutu 2000 eur. Chce se odvolat

Jedna z nejznámějších postav hnutí takzvaných žlutých vest Éric Drouet odešel od francouzského soudu s pokutou 2000 eur (52 tisíc korun) za svolání dvou nepovolených demonstrací. Takzvané žluté vesty od poloviny listopadu protestují proti politice současné vlády a prezidenta Emmanuela Macrona. V sobotu se uskuteční už dvacáté kolo demonstrací.
29. 3. 2019|

Francie soudí dalšího člena hnutí žlutých vest. Kvůli svolání nepovolené demonstrace

Ve Francii začal proces s mluvčím hnutí žlutých vest Éricem Drouetem. Čelí obvinění z pořádání neohlášených protestů. Jde o druhý ostře sledovaný proces s členem hnutí během jednoho týdne. Ve středu odešel bývalý profesionální boxer Christophe Dettinger od soudu s trestem jednoho roku vězení a osmnácti měsíců podmínky za útok na policisty, při kterém využil své boxerské zkušenosti.
15. 2. 2019Aktualizováno15. 2. 2019, 11:50|

Francouzská policie propustila z vazby radikálního zástupce žlutých vest

Francouzská policie ve čtvrtek večer propustila z vazby jednoho z radikálních představitelů hnutí takzvaných žlutých vest Érica Droueta, který byl zatčen ve středu v Paříži kvůli organizování neohlášené demonstrace. Drouet podle serveru televize LCI prohlásil, že o zadržení sám usiloval, aby Francouzům ukázal, že nejsou svobodní.
4. 1. 2019|

Francouzská policie zadržela jednoho z lídrů žlutých vest

V Paříži je od středy v policejní cele Éric Drouet, jeden z hlavních představitelů protestního hnutí takzvaných žlutých vest. Policie ho zatkla za organizování neohlášené demonstrace. Aktivistův právník označil Drouetovo zadržení za bezdůvodné a svévolné. Z francouzské vlády ale podle místních médií zaznělo, že Drouet porušil zákon, a musí proto čelit důsledkům.
3. 1. 2019Aktualizováno3. 1. 2019, 15:17|