TÉMA

Ejpovický tunel

V tunelu u Ejpovic hořel vlak, hasiči evakuovali cestující. Nikdo se vážně nezranil

Vlaky mohou od časného rána znovu projíždět Ejpovickým tunelem, v němž v úterý večer hořel rychlík. Hasiči evakuovali z vlaku 38 lidí, z toho tři se nadýchali kouře. Nikdo se vážně nezranil. Provoz na trati spojující Plzeň s Prahou byl zastaven, cestující mohli využít náhradní autobusovou dopravu, některé vlaky jezdily odklonem. Omezení v nejdelším tunelu v Česku skončilo zhruba tři hodiny po půlnoci.
14. 1. 2020Aktualizováno15. 1. 2020, 13:16|

Ejpovický tunel měl být nejen nejdelší, ale i nejrychlejší. To se zatím nedaří, zkoušky dopadly špatně

Když se stavěl železniční Ejpovický tunel u Plzně, hovořilo se o něm i jako o zárodku budoucího zrychlování železnice. Konstrukce měla umožnit jízdu až dvousetkilometrovou rychlostí. Výsledek? Více než po půl roce provozu vlaky jezdí nanejvýš stodvacítkou. Po testech, které se zaměřily na chování troleje při průjezdu vlaku vyšší rychlostí, není na pořadu dne ani zrychlení na 160 km/h.
16. 7. 2019|

Na některých tratích se bude jezdit 200 kilometrů za hodinu. První úsek bude na koridoru do Plzně

Na české železnici se začne zřejmě už v srpnu zkoušet 200kilometrová rychlost. Správa železnic ji plánuje zavést na přibližně pětikilometrovém úseku okolo Ejpovického tunelu na trati z Plzně do Prahy. Vytipovány už jsou ale i další a delší úseky. Naposledy se rychlost na českých tratích zvedala už před čtvrt stoletím, a to na 160 kilometrů za hodinu.
24. 6. 2019|

Ejpovický tunel zavřeli kvůli pohybu. Mylně ho hlásila čidla, která nedávno nezaznamenala dívku

Zhruba na tři čtvrtě hodiny byl ve čtvrtek v obou směrech uzavřený nejdelší český železniční tunel u Ejpovic na Plzeňsku. Vlakový provoz na vytížené trase mezi Prahou a Plzní zastavil dispečer na základě podnětu z detektorů pohybu. Hasiči v tunelu však nikoho nenašli. Čidla naopak 29. prosince nezaznamenala dívku, kterou zabil vlak.
3. 1. 2019|

Experti zjišťují, jak se dívka dostala do Ejpovického tunelu. Jsou v něm čidla pohybu

Plzeňští kriminalisté a Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) vyšetřují okolnosti smrti nezletilé, již v sobotu večer srazil rychlík v novém Ejpovickém tunelu u Plzně. Podle informací ČTK došla zhruba 16letá dívka téměř do čtvrtiny víc než čtyřkilometrového tunelu.
30. 12. 2018|