TÉMA

Kooperativa

Zájem o nájemní bydlení v Česku trvá, část developerů se k němu tak více přiklání

Zájem o nájmy v Česku neupadá – naopak. Makléři čekají v některých lokalitách na jednu nabídku i desítky zájemců. Pro mnoho lidí je totiž nedosažitelné byt nebo dům koupit. Ceny výrazně vzrostly a vysoké úrokové sazby prodražují hypotéky. Stoupají ale i ceny samotných nájmů. Nejvyšší jsou tradičně ve velkých městech.
10. 8. 2023|

Po silném větru přetrvávají problémy ve středních Čechách

Společností ČEZ Distribuce zrušila k pátečním 22 hodinám kalamitní stav v šesti středočeských okresech, vyhlášený zůstává na Berounsku, Kladensku, Kolínsku, Kutnohorsku, Praze-západ a Rakovnicku. Jeho příčinou je velmi silný vítr, právě kvůli němu byl kalamitní stav v kraji vyhlášen ve čtvrtek večer. Bez elektřiny je v tuto chvíli přibližně 800 domácností a dalších odběrných míst. Předpoklad odvolání kalamitního stavu bude v sobotu dopoledne. Vítr způsobil klientům pojišťoven tisíce škod za desítky milionů korun.
22. 10. 2021Aktualizováno22. 10. 2021, 22:27|

Pojišťovny už odhadují škody po ničivém tornádu, jde o stovky milionů

Pojišťovny kvůli čtvrtečním silným bouřkám ustanovily speciální krizové štáby a posilují týmy likvidátorů. Zároveň počítají s okamžitou výplatou záloh poškozeným klientům. Tornádo, které řádilo na jižní Moravě, způsobilo klientům Generali České pojišťovny podle jejího odhadu stovky až tisíce škod za stovky milionů korun. Informoval o tom mluvčí pojišťovny Jan Marek. Kooperativa již první škody ukončila a zatím klientům vyplatila 91 tisíc korun.
25. 6. 2021Aktualizováno25. 6. 2021, 22:19|

Energetici už na Vysočině opravili většinu poruch, které způsobil silný vítr. Neprůjezdná je jedna silnice

Na Vysočině už energetici opravili většinu poruch po pondělním silném větru, který vyvracel stromy na silnice i na dráty elektrického vedení. Bez energie bylo v úterý kolem 15:00 posledních asi 90 domácností. Bez proudu zůstávají také domácnosti na Zlínsku. Fouká i v Krkonoších a Orlických horách – kvůli větru zastavila lanovka na Sněžku, řidiči by měli být opatrní v některých horských úsecích. Pojišťovny dle prvních odhadů očekávají stovky škod za miliony korun.
29. 12. 2020Aktualizováno29. 12. 2020, 16:17|

Pojišťovny evidují po deštích z minulého týdne škody za desítky milionů korun

Přes tisíc škod za několik desítek milionů korun nahlásili pojišťovnám jejich klienti po prudkých deštích, které v minulém týdnu zasáhly republiku. Nejvíce případů je ze severní Moravy, jde především o vytopené garáže, sklepy a zahrady. Vyplývá to z ankety mezi největšími pojišťovnami. Ty už první škody vyřešily.
19. 10. 2020|

Rozvodněná řeka odřízla od okolí část Opavy. Některé toky mají podle meteorologů dál stoupat

Rozvodněná řeka Opava odřízla od okolí opavskou místní část Držkovice, zaplavila všechny tři příjezdové komunikace, dostanou se na ně pouze hasiči. Podle meteorologů se ale většinou situace na východě republiky uklidňuje. Stoupat však má ještě Morava, například v Olomouci by měla třetího povodňového stupně dosáhnout v pátek. Pojišťovny už evidují škody za necelých patnáct milionů korun.
15. 10. 2020Aktualizováno15. 10. 2020, 21:10|

Ukradené motory se vodním záchranářům vrátily, zloděj nenalezen. Pojišťovna chce proto zpět peníze za nové

Vodní záchranáři z Rozkoše musí vrátit pojišťovně peníze, které dostali na nákup nových lodních motorů místo dvou, které jim někdo ukradl. Situace se zkomplikovala, když policie ukradené motory našla. Nevypátrala však pachatele, a proto z krádeže nikoho neobvinila. Z pohledu pojišťovny se tedy žádná krádež nestala.
11. 7. 2020|

Jak získat pojistné po vichřici? Pozor na datum smlouvy

Pojišťovny už v této chvíli mají hlášeny desítky škod, které za sebou nechává řádění větru. Ten v Česku na mnoha místech přesáhl síly orkánu a meteorologové před ním dále varují. Vzniklé škodné události je každopádně potřeba hlásit příslušné pojišťovně vždy co nejdříve po jejich nafocení. Na aktuální situaci a na to, jak správně postupovat, se web ČT24 zeptal pojišťoven.
10. 2. 2020Aktualizováno10. 2. 2020, 15:53|

Vítězství v soutěži Českých 100 nejlepších zamířilo opět ke Škodě Auto. Podesáté

Automobilka Škoda Auto podesáté zvítězila v celostátní soutěži Českých 100 nejlepších. Na druhém místě se umístila energetická společnost ČEZ, třetí je pojišťovna Kooperativa. Ocenění bylo firmám předáno v pátek večer v Praze. Soutěž pořádá společnost Comenius.
29. 11. 2019|

Pojišťovny evidují po vichru Eberhard škody za stovky milionů, další nahlásili chalupáři po víkendu

Pojišťovny mají po víkendu nahlášeny další škody z řádění vichřice Eberhard z minulého týdne, jejichž objem nyní dosahuje stovek milionů korun. Vyplývá to z ankety mezi největšími pojišťovnami. Zhruba polovinu škod již vyřídily. Události klienti hlásili prakticky z celé republiky, typicky šlo o poškozené střechy, přístřešky, rozbitá okna a zatečení do budov.
18. 3. 2019|

V příštím roce zmizí Pojišťovna České spořitelny. ČNB povolila její sloučení s Kooperativou

Česká národní banka udělila souhlas s fúzí pojišťoven Kooperativa a Pojišťovna České spořitelny. Propojení obou společností tak již nic nebrání. Bude pokračovat podle naplánovaného harmonogramu a od 1. ledna 2019 zůstane na pojistném trhu pouze jméno pojišťovny Kooperativa, řekl její generální ředitel Martin Diviš.
30. 10. 2018|