TÉMA

Spider-Man

Aby Praha nevypadala jako Moskva nebo Paříž. Město platí filmařům za to, že zůstane Prahou

Praha platí filmařům za to, že je ve snímcích prezentována jako Praha. Město na to založilo fond, z něhož financuje snímky, které mají zajištěnou širší distribuci v zahraničí a kde Praha hraje samu sebe. Město tím chce přitáhnout další turisty i filmaře a prezentovat se v zahraničí.
29. 9. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Na výlet po Evropě vyrazil Spider-Man. Měl čas i na Karlův most

Je to sotva měsíc, co kina uvedla Spider-Mana v hyperaktivní animované verzi ukazující hned několik podob této postavy, a už nový trailer láká na červencový hraný snímek Spider-Man: Daleko od domova, v němž si oblíbeného komiksového superhrdinu opět zahrál Tom Holland.
20. 1. 2019|

V Liberci natáčí americký velkofilm. Podle scén jde zřejmě o další díl Spider-Mana

V Liberci se v těchto dnech natáčí americký velkofilm s pracovním názvem Bosco. Scény a náznaky na internetu ale nasvědčují tomu, že na náměstí Dr. Edvarda Beneše vzniká ve skutečnosti další díl Spider-Mana s podtitulem Far From Home (Daleko od domova), ve kterém titulní roli opět ztvárňuje Tom Holland. Štáb byl i v Praze.
21. 9. 2018|

Zemřel kreslíř Steve Ditko, autor Spider-Mana a Doctora Strange

Ve věku 90 let zemřel americký autor komiksů Steve Ditko, který se podílel na vzniku světoznámých postav vydavatelství Marvel Spider-Man a Doctor Strange. Web The Hollywood Reporter v pátek napsal, že umělcovo tělo bylo v jeho bytě v New Yorku nalezeno 29. června, muž zřejmě zemřel asi dva dny předtím. Příčina smrti zatím není známá.
7. 7. 2018|

Recenze: Nový Spider-Man dorazil v plné pavoučí síle se skvělým záporákem

Ví, že by si neměl vyskakovat, ale držet se blíž u země, dál od problémů a létajícího drsňáka Vultura s jeho špinavými kšefty se zbraněmi. Jenomže on už nechce jen chytat zloděje kol, sundávat kočky ze stromů a za koblihu pomáhat babkám přes ulici. Je přece Spider-Man a chce patřit mezi husté Avengers, kteří zachraňují svět. A tak se rozhodne přesvědčit pochybujícího Tonyho Starka, že na to má.
8. 7. 2017|