TÉMA

Petr Torák

Čechům v Británii pomáhá nový konzulát. Zažádat o usedlictví musejí do konce června

Češi trvale žijící ve Spojeném království mají do konce června čas na to, aby po brexitu požádali o status tamního usedlíka. Pokud to do té doby neudělají, budou v zemi pobývat nelegálně. České ministerstvo zahraničí v dubnu nově zřídilo honorární konzulát ve městě Peterborough na východě Anglie, aby jim se žádostmi pomáhal.
1. 5. 2021|

Česko posiluje zastoupení v Británii. Honorární konzulát v Peterborough povede Torák

Česko kvůli brexitu posiluje zastoupení ve Spojeném království. Zřídí nový honorární konzulát v Peterborough, který má vést Petr Torák. V minulosti pracoval u tamní policie a dostal Řád britského impéria. Teď je ředitelem charitativní organizace.
6. 1. 2021|
Události komentáře

Dostal vyznamenání od královny, teď míří do politiky. Petr Torák chce změnit situaci českých Romů

Nositel Řádu britského impéria, někdejší policista ve Spojeném království a dnes mimo jiné člen Rady vlády pro záležitosti romské menšiny Petr Torák opustil policejní řady, aby mohl vstoupit do politiky. Věnovat se chce hlavně situaci minorit v Británii i v Česku, kde nyní mapuje situaci mladých Romů. „Radím rodičům, aby plně podporovali své děti, co se týče studia, protože vzdělání je klíč k úspěchu,“ říká Petr Torák, který byl hostem v pořadu Události, komentáře. Otázky kladl Michal Kubal.
1. 9. 2018|