TÉMA

Unibon

V kauze záložny Unibon padly zprošťující rozsudky

Olomoucký vrchní soud definitivně zprostil obžaloby podnikatele Daneše Zátorského a Radka Hradila obžalované z podílu na vytunelování ostravské záložny Unibon. Stejně jako krajský soud se soud odvolací ztotožnil s tím, že se jejich vina neprokázala. Podle původní obžaloby způsobili škodu až 120 milionů korun, hrozilo jim až deset let vězení. Proti původnímu rozsudku se odvolal žalobce.
27. 4. 2021|

Podnikatele Zátorského a další dva muže zprostil soud obžaloby z vytunelování Unibonu

Krajský soud v Ostravě ve čtvrtek zprostil obžaloby podnikatele Daneše Zátorského a další dva muže, Davida Rusňáka a Radka Hradila, obžalované z podílu na vytunelování ostravské záložny Unibon. Podle státního zástupce způsobili škodu až 120 milionů korun. Hrozilo jim deset let vězení. Soud ale ve čtvrtek konstatoval, že se jim žádnou vinu nepodařilo prokázat. Obžalovaní vinu od počátku odmítali. Rozsudek není pravomocný.
31. 1. 2019Aktualizováno31. 1. 2019, 12:35|

V kauze kampeličky Unibon, která údajně přišla o 120 milionů korun, byl obžalován další manažer

Státní zástupkyně podala žalobu na dalšího manažera spojeného se zkrachovalým spořitelním a úvěrovým družstvem Unibon. Podle zjištění České televize jde už o desátého obžalovaného spojeného s ostravským podnikatelem Danešem Zátorským, který měl mimo jiné v družstvu obchodní podíl.
28. 8. 2018|