TÉMA

John Travolta

Chalamet bude přednostně točit pro Warnery. Travolta gratuluje k hitům

Osmadvacetiletý Timothée Chalamet je hereckou hvězdou mladé hollywoodské generace. Jeho talent jen potvrdila nedávná dohoda se společností Warner Bros., která filmovému studiu zajišťuje přednostní právo na Chalametovy budoucí projekty. Podpis smlouvy přišel krátce poté, co se Chalamet objevil v hlavní roli dvou nejvýdělečnějších filmů v amerických kinech v rozmezí pouhých osmi měsíců. To se naposledy podařilo před téměř půlstoletím Johnu Travoltovi.
28. 3. 2024|

Zlaté maliny mají alergii na Kočky

Všechno špatné je pro něco dobré, platí v případě Zlatých malin, které jsou příležitostí obdržet cenu i za špatný film nebo herecký výkon. Vítěze aktuálního ročníku vyhlásili pořadatelé kvůli pandemii nemoci COVID-19 pouze on-line, laureáti si ale pro levnou sošku „pozlacenou“ sprejem stejně většinou osobně nechodí. Kdyby ano, nejvíce by si jich tentokrát odnesl filmový muzikál Cats čili Kočky.
17. 3. 2020|

Umělá inteligence rozpohybovala Monu Lisu. Takhle by se smála La Gioconda

Technologie nazývaná deepfake je schopná vytvářet zcela realistická videa lidí, předmětů i situací, které neexistují, nebo je ukazovat v jiných kontextech. Programátoři nyní ukázali demonstraci se slavnou Monou Lisou.
28. 5. 2019|

Pomáda drží i po čtyřiceti letech

Před čtyřiceti lety měl premiéru americký filmový muzikál Pomáda. V době uvedení patřil snímek k těm nejnavštěvovanějším po celém světě. Hvězdy filmu včetně Johna Travolty a Olivie Newton-Johnové se při té příležitosti znovu setkaly na výročním promítání v sídle Americké filmové akademie.
17. 8. 2018|