TÉMA

Vladimír Kokolia

Obrazně řečeno, Vladimír Kokolia dokončil v Kalina Gallery záhadu za bílého dne

Brněnská Kalina Gallery vystavuje nové i starší práce Vladimíra Kokolii. Přední tuzemský výtvarník vytvořil část děl přímo pro galerijní prostor. Dvanáct rozměrných abstrakcí, doplněných depozitářem starších věcí, je k vidění pod souhrnným názvem Obrazně řečeno.
22. 2. 2023|

V Boskovicích začal třicátý ročník festivalu pro židovskou čtvrť. Nabídne koncerty, výstavy i divadlo

Historické centrum Boskovic na Blanensku hostí třicátý ročník multižánrového festivalu pro židovskou čtvrť. Každý rok na něj zavítají tisíce návštěvníků. Akce trvá čtyři dny a nabídne program hned na několika scénách. Přehlídka potrvá do neděle.
8. 7. 2022|

Praha představila podobu dalších stanic metra D. Zaměřila se na jejich umělecké ztvárnění

Praha už zná podobu tří stanic budoucího metra D – Nádraží Krč, Nemocnice Krč a Nové Dvory. Vizualizace zveřejnil na Facebooku náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (za Praha sobě). Podle něj se magistrát zaměřil na jejich umělecké ztvárnění, architektonicky už do nich údajně nebylo možné zasáhnout, aby se stavba nezdržela. Tři stanice metra D navrhli Vladimír Kopecký, Jiří Černický a Stanislav Kolíbal.
10. 6. 2020Aktualizováno10. 6. 2020, 23:10|

Metro D vyzdobí výtvarníci Nepraš a Kokolia. Podle náměstka pro dopravu má být metro výkladní skříní

Stanici metra D na pražské Pankráci by měla ozdobit umělecká práce Jakuba Nepraše, o výzdobu sousední stanice Olbrachtova se postará Vladimír Kokolia. Rozhodla o tom výtvarná soutěž, kterou městský dopravní podnik vypsal po kritice původních architektonických návrhů stanic metra D.  Výtvarná soutěž bude pokračovat na podzim, kdy chce dopravní podnik najít autory výzdoby pro zbývající tři stanice prvního úseku trasy D.
25. 7. 2019|

Legendy Gr2 aneb K jejím obrazům jsem neměl co říct, to je co říct

Ateliér Grafika 2 na Akademii výtvarných umění v Praze přivedl na výtvarnou scénu osobnosti překvapivě různorodého rukopisu: od malíře Josefa Bolfa přes spisovatelku Markétu Baňkovou až po autorku sociálních projektů Kateřinu Šedou. Výrazné umělce kolem sebe shromáždil vedoucí tohoto ateliéru Vladimír Kokolia. Nesourodá komunita tvůrců se nyní představuje na společné výstavě na pražské Novoměstské radnici.
13. 11. 2018|

Výstava Vladimíra Kokolii v Birminghamu je zjevení

Ikon Gallery v Birminghamu poprvé vystavuje díla Vladimíra Kokolii. Český umělec se proslavil zejména kombinováním nejrůznějších malířských a grafických technik. V roce 1990 získal Cenu Jindřicha Chalupeckého. Jeho aktuální výstava ve Velké Británii se jmenuje Zjevení a zaujala i britský deník The Guardian.
11. 7. 2018|