TÉMA

Jiří Slíva

Filmové klapky ozdobil Čtyřlístek nebo graffiti. Tradiční výstava doprovází zlínský festival

Umělecky ztvárněné filmové klapky jsou od čtvrtka vystaveny ve zlínském obchodním centru Zlaté jablko. Salon filmových klapek je tradiční součástí Zlín Film Festivalu, který začíná v pátek. Festival se letos koná 61. rokem, Salon filmových klapek 24. rokem. Svým výtvorem do něj přispělo 125 autorů, řekla mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.
29. 5. 2021|

Malované klapky měly zahájit Zlín Film Festival. Po výstavě půjdou do dražby

Umělecky ztvárněné filmové klapky si mohou prohlédnout lidé ve zlínském obchodním a zábavním centru Zlaté jablko. Výstava je součástí zlínského filmového festivalu pro děti a mládež, který měl v pátek začít, kvůli pandemii ale organizátoři 60. ročník přesunuli na 4. až 10. září. Ve Zlíně bude expozice do 14. června, poté v rámci Klapka tour 2020 zamíří do dalších měst.
29. 5. 2020|

Lev válí na saxofon jako Stivín. Český jazz má svou vlastní známku

Legendy českého jazzu mají poprvé společnou poštovní známku. Výtvarník Jiří Slíva použil jako námět českého lva a přidal saxofon a typickou čepici Jiřího Stivína. Chce tím připomenout jazzmany, kteří u nás žánr ovlivnili, třeba Jaroslava Ježka, Karla Růžičku nebo právě Stivína. Česká pošta novou známku vydává v půlmilionové edici.
6. 5. 2018|

Kafkův humor je pro kreslíře Jiřího Slívu i jeho šálek Kafky

Kdyby Kafky nebylo, přišla by řada kaváren po celém světě o atraktivní název  – jeden z tzv. kafkorismů výtvarníka a kreslíře Jiřího Slívy, který zařadil do své nové knihy kresleného humoru. Nazval ji Můj šálek Kafky.
17. 12. 2017|