TÉMA

Gary Oldman

Je obrovské štěstí, že jsem měl normální život, vzpomíná Tom Felton na natáčení Harryho Pottera

Herec Tom Felton, představitel Draca Malfoye z filmů o Harrym Potterovi, je stále velkým fanouškem kouzelnické ságy. Na natáčení vzpomíná v dobrém a mezi ostatními dětskými herci má stále přátele. V rozhovoru pro ČT s Lukášem Dolanským vyzdvihuje také cennou pomoc od dospělých kolegů. Své vzpomínky Felton sepsal v nedávno publikované knize S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívaní filmového čaroděje.
26. 11. 2022|

Oscarové nominace nejvíce přejí černobílému Mankovi, na Česko se nedostalo

Americká Akademie filmového umění a věd oznámila nejužší nominace na ceny Oscar za rok 2020. Nejčastěji, konkrétně desetkrát, padl název dramatu Mank. Poprvé v téměř stoleté historii Oscarů se v nominacích na nejlepší režii objevila jména dvou žen. Český zástupce, drama Šarlatán, hlasováním akademiků do finálního výběru nepostoupil.
15. 3. 2021Aktualizováno15. 3. 2021, 15:17|

Tohle není Bond. Osamělí špioni ve filmech podle le Carrého úpí pod byrokracií

Spisovatel John le Carré, který zemřel v sobotu 12. prosince ve věku 89 let, za sebou za svoji šedesátiletou kariéru zanechal 25 knih, které se dočkaly filmových i seriálových zpracování. Autor je synonymem špionážního dramatu ze studené války, jeho příběhy se ale vyjadřovaly i k současnosti. Jaké nejslavnější filmy a seriály le Carré inspiroval?
17. 12. 2020|

Oscar se zrcadlí ve Tváři vody, na suchu nezůstali ani Gary Oldman a Frances McDormandová

Se třinácti nominacemi vyhlížel snímek Tvář vody udělování Oscarů za loňský rok. Od začátku slavnostního ceremoniálu, který vyhlásil v Los Angeles nejlepší tvůrce a počiny, bylo ale jasné, že třináct sošek si neodnese. Získal nakonec ovšem tu hlavní – pro nejlepší film. V hereckých kategoriích se z Oscara mohou dvakrát těšit Tři billboardy kousek za Ebbingem, krasobruslařská Já, Tonya a také Churchillova Nejtemnější hodina.
5. 3. 2018Aktualizováno5. 3. 2018, 22:22|