TÉMA

25 let internetu v Česku

25 let internetu v Česku

Otevřenost je slabinou internetu. Dvě třetiny informací jsou nesmysly, říká filozof Sokol

Bezbřehá otevřenost není pouze výhodou, ale také výraznou slabinou internetu. Podle jednoho z jeho průkopníků filozofa Jana Sokola je to džungle, ve které jsou dvě třetiny informací nesmysly. Dvacet pět let po prvním spouštění přístupu k internetu v tehdejším Československu o tom Jan Sokol diskutoval v pořadu Události, komentáře s novinářem a propagátorem internetu Ondřejem Neffem.
14. 2. 2017|
25 let internetu v Česku

Zatím ty internety nezrušili. Ověřte si své znalosti o čtvrtstoletí českého netu

Český internet vznikl před 25 lety. Tehdy se poprvé Praha oficiálně připojila ke zbytku světové sítě – tedy k zárodkům, z nichž se zrodila současná podoba internetu. Jak se internet od té doby změnil, co všechno způsobil a jak se vyvíjel? Připravili jsme pro vás krátký test vašich znalostí.
13. 2. 2017|
25 let internetu v Česku

Sedm klíčů, které vládnou internetu. Jeden z nich drží i Čech

V létě roku 2010 se internet změnil – aniž by si toho drtivá většina jeho uživatelů všimla. Mimo jiné vznikly „klíče“, které mohou znovu nahodit celý systém internetu. Držitelem jednoho ze sedmi kódů je Čech Ondřej Surý.
13. 2. 2017|
25 let internetu v Česku

Před 25 lety do Česka oficiálně dorazil internet. Byl pomalý a drahý

Internetová služba World Wide Web vznikla původně jako prostředek ke sdílení vědeckých informací. Poté co se v 90. letech internet více rozšířil mimo akademickou sféru, dokázal web zásadně změnit způsob, jakým pracují a baví se stamiliony lidí po celém světě.
13. 2. 2017|