TÉMA

Nemocnice Náchod

Kauzou zakázek na přestavbu nemocnice Náchod se bude znovu zabývat krajský soud

Případem údajných manipulací s tendry na přestavbu krajské nemocnice Náchod se bude muset znovu zabývat královéhradecký krajský soud. Rozhodl o tom odvolací Vrchní soud v Praze. V případu čelí obžalobě bývalý vedoucí odboru investic Královéhradeckého kraje Emil Kmoníček a bývalý poradce hejtmana Lubomír Červinský. Oba vinu odmítají.
18. 5. 2023|

Soud uložil za manipulace tendrů na přestavbu nemocnice v Náchodě dva pětileté tresty

Krajský soud v Hradci Králové potrestal bývalého vedoucího odboru investic Královéhradeckého kraje Emila Kmoníčka a bývalého hejtmanova poradce Lubomíra Červinského za manipulace dvou miliardových tendrů na přestavbu krajské nemocnice v Náchodě pětiletými tresty vězení. Oba vinu odmítají. Hradecký soud se kauzou zabýval podruhé, trest zpřísnil Červinskému, kterého minule osvobodil. Rozsudek není pravomocný.
26. 4. 2022Aktualizováno26. 4. 2022, 13:14|

Odvolací soud zrušil tresty za manipulaci tendrů na náchodskou nemocnici. Případ se projedná znovu

Odvolací senát zrušil verdikt krajského soudu, který potrestal bývalého vedoucího odboru investic Královéhradeckého kraje Emila Kmoníčka za manipulace dvou miliardových tendrů na přestavbu krajské nemocnice Náchod pětiletým trestem vězení. Zrušil i osvobozující rozsudek nad někdejším poradcem hejtmana Lubomírem Červinským. Případ vrátil k novému projednání. Oba muži vinu odmítají, na krajském úřadě již nepracují.
30. 9. 2021|

Porodnice v Trutnově po roční pauze obnovuje provoz

Trutnovská porodnice po více než roční pauze znovu zahájí provoz. Jediné zařízení na Trutnovsku přestalo fungovat loni v létě kvůli nedostatku personálu. Rodičky musely jezdit do sousedních okresů. Od letošního září má porodnice nového primáře a v plném provozu začne fungovat od prvního října. Novinkou je sekční sál pro porody císařským řezem.
16. 9. 2021|

Dostavba dálnice D11 do Polska nebo holding nemocnic jsou ústředními tématy voleb v Královéhradeckém kraji

Poslední čtyři roky v Královéhradeckém kraji vládla koalice ČSSD, ODS, TOP 09, Východočechů, KDU-ČSL a STAN, sestavená tehdy doslova pár minut po volbách, v rekordně krátkém čase jako první ze všech krajů ČR. Hejtmanské křeslo obhajuje Jiří Štěpán (ČSSD), který kandiduje v rámci koalice Spolu pro kraj.
4. 9. 2020|

Nové nemocnici v Náchodě se zpozdí kolaudace, chybí posouzení požárních rizik

Nová nemocnice v Náchodě má problém. Stavební úřad sice ve čtvrtek zahájil kolaudaci nových pavilonů, ale jejímu vydání zatím brání nedořešený projekt nového únikového schodiště u starého lůžkového pavilonu. Chybí mu posouzení požárních rizik, což celou kolaudaci zdrží.
30. 7. 2020|

Podepsáno. Přestavba náchodské nemocnice za víc než miliardu potrvá 26 měsíců

Dlouho odkládaný projekt rekonstrukce náchodské nemocnice může začít. Po letech odkladů výběrových řízení a obvinění několika lidí v úterý hejtmanství Královéhradeckého kraje podepsalo smlouvu s dodavatelem. Rekonstrukce za 1,344 miliardy korun bez DPH by měla trvat 26 měsíců. Dodavatele stavby se kraji podařilo vybrat až ve čtvrté soutěži.
27. 3. 2018|

Detektivové zasahovali v sídle hradeckého hejtmanství celou noc

Po celou noc pokračoval zásah detektivů z Národní centrály proti organizovanému zločinu v sídle Královéhradeckého kraje. Detektivové odešli až po 20 hodinách. Podle státního zástupce policie zajišťovala podklady – jejich vyhodnocení může trvat řadu měsíců. Zatím nebyl nikdo zadržen ani obviněn. Policejní zásah se týká miliardového tendru na přestavbu nemocnice v Náchodě.
23. 9. 2016Aktualizováno23. 9. 2016, 16:09|