TÉMA

TTIP

Biden by mohl sblížit obchodní vztahy s EU, řekl Petříček v Otázkách Václava Moravce

Pravděpodobné vítězství demokrata Joea Bidena v amerických prezidentských volbách dostalo vedle vnitřních otázek do popředí také zahraniční politiku. Významní evropští státníci kromě gratulace vyjádřili také naději na přínosnou spolupráci. Nový prezident USA by mohl navázat na tradiční obchodní vztahy, které během vlády Donalda Trumpa ochladly. Šéf české diplomacie Tomáš Petříček (ČSSD) v Otázkách Václava Moravce řekl, že pro Česko i Evropskou unii je uzavření obchodní dohody s Američany jednou z hlavních priorit.
8. 11. 2020|

Německo jásá, Trump uklidňuje farmáře. Dohoda USA a EU odvrátila obchodní válku

Zažehnání obchodní války mezi Evropou a Spojenými státy přivítalo Německo i Francie. Dohoda, kterou ve středu uzavřeli šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker a americký prezident Donald Trump, ale nemá být návratem ke smlouvě známé jako Transatlantické obchodní a investiční partnerství (TTIP).
26. 7. 2018Aktualizováno26. 7. 2018, 22:04|

Masy lidí v ulicích Berlína řekly NE dohodám s USA a Kanadou

V Berlíně a dalších šesti městech Německa se sešly desítky tisíc lidí, kteří odmítají obchodní dohody mezi EU a Spojenými státy či Kanadou. Smlouvy TTIP, resp. CETA podle nich přehlíží životní prostředí či zájmy spotřebitelů.
17. 9. 2016Aktualizováno17. 9. 2016, 17:57|