Několik lidí zemřelo při střelbě v Hamburku, motiv útoku není jasný

Při střelbě v německém Hamburku zemřelo několik lidí, další utrpěli zranění. Policie hovoří o situaci velkého rozsahu, informovala agentura DPA. Server Focus Online píše o šesti obětech v centru svědků Jehovových, Bild říká, že je jich sedm.

„Podle prvotních nálezů se střílelo v kostele na ulici Deelböge ve čtvrti Groß Borstel. Několik lidí bylo vážně zraněno, někteří fatálně. Na místě zasahujeme ve velkém počtu. Další informace budou následovat,“ napsala ve čtvrtek večer na Twitteru hamburská policie.

„Zatím nemáme žádné spolehlivé informace o motivu tohoto zločinu. Nedělejte žádné nepodložené předpoklady a nešiřte fámy,“ dodala o několik minut později.

Podle deníku Bild si střelba vyžádala sedm mrtvých a osm zraněných. Server Focus Online s odvoláním na záchranné složky informuje o šesti obětech a několika těžce zraněných.

„Všichni mrtví mají střelná zranění,“ řekl policejní mluvčí, který však neuvedl žádnou konkrétní bilanci obětí incidentu.

Hamburské ministerstvo vnitra vydalo varování, v němž hovoří o „krajním nebezpečí“. „Dnes kolem 21:00 střílel jeden nebo více neznámých pachatelů na lidi v kostele,“ uvádí se v prohlášení.