Při dopravní nehodě na západě Slovenska zahynulo sedm lidí

Sedm lidí zemřelo a další dvě osoby utrpěly zranění při dopravní nehodě, která se stala u obce Nitrica na západě Slovenska. Mezi mrtvými je šest pečovatelek, které se vracely z Rakouska, napsal server listu Sme.

Po srážce mikrobusu s kamionem kolem čtvrté hodiny ranní se mikrobus převrátil a skončil mimo silnici. Na místě zemřel řidič mikrobusu a šest pečovatelek, které pocházely z různých částí Slovenska. 

Zraněné záchranáři převezli do nemocnice. Devětačtyřicetiletá žena je ve vážném stavu, pětatřicetiletý muž utrpěl otřes mozku.

Policejní prezident Tibor Gašpar uvedl, že jde o nejtragičtější nehodu, s jakou se během svého působení u policie setkal. „Příčinu nehody nelze zatím stanovit. Na místě je znalec, který celou situaci dokumentuje. Provádí se ztotožnění osob a určení bydliště. Jsou zde psychologové nejen kvůli příbuzným, ale i kdyby potřeboval pomoc některý z policistů,“ řekl Gašpar. 

  • 3. srpna 2003 – Jedenáct lidských životů si vyžádala tragická dopravní nehoda u Gelnice na východě Slovenska. Autobus s místními poutníky, kteří jeli na náboženskou slavnost na vrch Úhorná, sjel z úzké lesní vozovky a několikrát se převrátil.
  • 7. listopadu 2003 – Čtyři lidé, včetně českého řidiče, zahynuli při havárii autobusu u města Ružomberok. Autobus pravidelné linky ze Spišské Nové Vsi do Brna narazil do návěsu nákladního automobilu, který se uvolnil a přejel do protisměru.
  • 7. listopadu 2005 – Čtyři lidé zahynuli po srážce linkového autobusu s kamionem nedaleko středoslovenského Lučence. Při nehodě zemřel řidič autobusu a tři cestující.
  • 2. září 2007 – Při havárii autobusu nedaleko Hriňové na středním Slovensku zemřelo celkem pět lidí. Autobusu, který převážel členy folklórního souboru Hriňovčan z vystoupení na vrchu Poľana, selhaly brzdy a zřítil se do rokliny.
  • 3. října 2008 – Čtyři Slováci zahynuli při havárii autobusu české společnosti Student Agency u obce Kostolná v západoslovenském okrese Trenčín. Autobus sjel ze silnice a převrátil se na bok.
  • 21. února 2009 – Dvanáct obětí na životech a dvě desítky zraněných si vyžádala srážka osobního vlaku a autobusu u obce Polomka nedaleko Brezna. Řidič autobusu nedal přednost přijíždějícímu vlaku.
  • 6. června 2014 – Čtyři děti zemřely a více než 20 osob utrpělo zranění při nehodě autobusu, která se stala na dálnici D1 u Piešťan. Autobus tam sjel ze srázu do pole a převrátil se.