Do masopustního průvodu v New Orleans vjelo auto. Řidič byl opilý

Při masopustním průvodu v americkém městě New Orleans najel muž s autem do davu lidí (zdroj: ČT24)

Téměř tři desítky lidí utrpěly zranění, když v americkém New Orleans vjela dodávka do masopustního průvodu. Podle policie ale nešlo o cílený útok. Řidič byl buď opilý, nebo pod vlivem drog.

Auto podle neworleanské policie jelo nejprve po straně ulice, která byla otevřená pro dopravu. „Jelo proti směru průvodu,“ přiblížil městský policejní náčelník Michael Harrison. Poté, co auto nabouralo do tří jiných vozidel včetně popelářského vozu, najelo do davu, který sledoval masopustní veselí.

Zranění utrpělo 28 lidí, z nich pět je ve vážném stavu. Mezi zraněnými jsou i malé děti. Podle policie ale není nikdo v ohrožení života. „Stalo se to ve vteřině. Slyšeli jsme náraz a pak se lidé rozprchli,“ popsal svědek.

Svědci, které citovala CNN či lokální WVEU-TV popisovali, že řidič byl neupravený a měl skelný pohled, předpokládali tedy, že byl pod vlivem drog nebo alkoholu. Starosta Mitch Landrieu potom jednoznačně hovořil o „opilém řidiči“.

Podobný incident se stal v sobotu odpoledne v německém Heidelbergu, kde pětatřicetiletý muž najel s osobním autem do skupiny lidí na chodníku a tři osoby zranil. Třiasedmdesátiletý Němec svým těžkým zraněním v nemocnici podlehl. Podle policie šlo o čin psychicky narušeného člověka.