Rodiče našli po 18 letech dítě unesené po porodu

Unesené nemluvně se našlo po osmnácti letech (zdroj: ČT24)

Po osmnácti letech se podařilo najít dítě, které bylo krátce po porodu ukradeno z porodnice na Floridě. Žena, která se celou dobu vydávala za jeho matku, byla zatčena a obviněna z únosu.

Pachatelka únosu, dnes jednapadesátiletá Gloria Williamsová z jihokarolínského města Walterboro, ukradla novorozeně v roce 1998, kdy se do floridské porodnice dostala v převleku zdravotní sestry. Dítě bylo staré osm hodin.

Když malá Kamája zmizela, rozběhlo se masivní pátrání. Policie nasadila vrtulník, prohledávala auta, nádraží a vysílala prosby zoufalé mladé matky. Veřejnost nahlásila dva a půl tisíce tipů, které ale nikam nevedly.

Až konec loňského roku zavedl jednoho nového detektiva z týmu odložených případů 300 kilometrů daleko, do sousední Jižní Karolíny k 18leté dívce. „Zdá se, že je zcela v pořádku, zdá se, že je to normální osmnáctiletá žena,“ podotkl šerif Jacksonville Mike Williams.

Z unesené Kamáji je mladá žena
Zdroj: ČT24

Dívka ale prochází obrovským otřesem. Její matka je zatčená a obviněná z únosu. Dívka se s ní přišla rozloučit do cely a na Facebooku napsala, že není žádný zločinec. Williamsová ji s dvěma vlastními dětmi vychovávala jak nejlíp uměla.

Okolí si ničeho nevšimlo

Dívka loni maturovala a v rodině měli hezké vztahy. „Každý ji znal, byla moc milá holka,“ konstatovala spolužačka ze střední školy. „Nebylo nic podezřelého, byli to dobří sousedé. Vídala jsem je v kostele, ale nikdy mě nenapadlo, že její dcera… není její,“ podotkla sousedka.

Pátrání odhalilo, že únoskyně zfalšovala doklady totožnosti. Nechala jen Kamájino datum narození. Pravou identitu teď potvrdil test DNA. A biologická rodina už s dívkou mluvila na videochatu. „Jsem tak šťastná! A budu ráda, až přijede, že to oslavíme,“ konstatovala její skutečná babička Velma Aikenová.

S osobním setkáním ale prý rodina počká, až se jejich ztracená dcera s novými skutečnostmi trochu smíří.