Extrémní bouře a hrozící tornáda. Počasí na jihu USA má už čtyři oběti

Bouře doprovázené silným větrem a přívalovými dešti zasáhly v pondělí jihovýchod Spojených států, kde kvůli extrémnímu počasí zemřeli nejméně čtyři lidé. Desítky tisíc obyvatel připravily bouře o elektrický proud. Meteorologové varovali před tornády, která mohou vznikat od Louisiany po Floridu.

Guvernér Alabamy Robert Bentley na Twitteru uvedl, že prudká bouře ve městě Rehobeth zabila v jednom z domů čtyři lidi. Podle místní televize WTVY se jim stal osudným pád stromu na jejich obydlí. Federální Středisko pro předpovědi bouří (SPC) uvedlo, že mohlo jít o tornádo.

Ve městě Marksville v Louisianě museli policisté kvůli silné bouři evakuovat osoby z tamního obchodního centra. Z dalších míst jsou hlášeny popadané stromy přes silnice či poškozené střechy.

Ničivé vzdušné víry jsou zatím hlášeny především z Mississippi, kde jsou bez proudu desítky tisíc lidí. Dalších více než 10 tisíc obyvatel čeká na obnovení dodávky elektřiny v Texasu a Louisianě.

Série bouří zatím příliš nenarušila letecký provoz: 32 zrušených letů hlásilo k půlnoci našeho času Bushovo mezinárodní letiště v Houstonu - jedno z nejvytíženějších v zemi.