HOLLY...WEED. Příznivci marihuany si upravili ikonický nápis podle svého

Ikonický nápis vypínající se nad nejslavnějšími filmovými studii světa dostal netradiční novoroční háv. Šprýmaři zaměnili dvě písmena v názvu a změnili název na „Hollyweed“ – odkazující ke slangovému výrazu pro konopí. Policie případ vyšetřuje jako výtržnictví.

Prozatím neznámé osoby vylezly na konstrukci a naaranžovaly dodatečné plachty tak, aby ze dvou písmen „o“ vznikla písmena „e“. Každé z písmen je přitom vysoké přes 13 metrů, proto akt podle policistů vyžadoval nejen kuráž, ale i značnou zdatnost.

Podle médií může jít o svéráznou oslavu listopadového schválení novely – ta v Kalifornii legalizuje užívání marihuany pro rekreační účely.

Hollyweed
Zdroj: ČTK/AP

K podobnému kroku došlo na stejném místě v roce 1923. Tehdy byl ke stávajícímu názvu přidán konec slova, aby tak vznikl výraz „Hollywoodland“ jakožto reklama na rozvoj místního trhu s nemovitostmi.

Před 40 lety pak došlo ke stejné úpravě, jakou představuje ta aktuální. Shodou okolností krátce po vzniku zákona zmírňujícího postihy za nelegální užívání marihuany.

Úřady v Los Angeles od té doby instalovaly v místě plot, výstražná zařízení i kamery. Právě ty mohou podle vyšetřovatelů pomoci s identifikací viníků.