V Londýně vykolejila tramvaj. Pět lidí zemřelo, desítky dalších skončily v nemocnici

V londýnské čtvrti Croydon vykolejila tramvaj a převrhla se, uvedla agentura Reuters. Zahynulo nejméně pět lidí, další desítky lidí skončily v nemocnici. Další lehce zranění byli ošetřeni na místě.

Nehoda tramvaje se v Londýně stala krátce po 6:00 místního času na stanici Sandilands, upřesnila záchranná služba. „Ošetřili jsme řadu pacientů a více než 50 jsme převezli do nemocnice,“ řekl mluvčí londýnské záchranné služby. 

Krátce po nehodě zástupce policie Robin Smith uvedl, že zřejmě několik lidí také zemřelo. Odpoledne policie upřesnila, že zahynulo pět lidí.

„Moje myšlenky a modlitby patří všem, které nějak postihla hrozná nehoda v Croydonu,“ prohlásila britská premiérka Theresa Mayová.

Záchranáři u převrácené tramvaje
Zdroj: Neil Hall/Reuters

Důvod vykolejení zatím neznámý, řidič zatčen

Dvoudílná tramvajová souprava z dosud nejasných důvodů vykolejila a převrátila se na bok před podjezdem. Na místě zasahovalo osm hasičských vozů a čtyři speciální záchranářské jednotky. Hasiči vytáhli hned ven mnoho lidí, dvě osoby zůstaly dlouho v havarované tramvaji zaklíněny, řekl představitel tramvajové dopravy. Policie v rámci vyšetřování zatkla řidiče. 

Croydon se nachází přibližně 15 kilometrů jižně od centrální londýnské čtvrti Charing Cross. Je součástí takzvaného velkého Londýna a je považován za nejlidnatější londýnský obvod. Sídlí zde největší kancelářské komplexy a maloobchodní centra jižní Anglie mimo centrum Londýna.