Zraněný europoslanec UKIP se zpožděním opustil nemocnici

Britský europoslanec Steven Woolfe, zraněný za dosud nejasných okolností při hádce mezi členy protievropské strany UKIP, byl propuštěn z nemocnice ve Štrasburku. Nyní se jeden z možných kandidátů na předsedu strany Woolfe chce vrátit do Británie. Průběh incidentu s jedním z jeho stranických kolegů prošetřuje strana i Evropský parlament, v jehož budově ke zranění došlo. Zatím však nebyl objasněn.

Devětačtyřicetiletý Woolfe byl převezen do nemocnice ve čtvrtek poté, co po diskusi zůstal s poraněním hlavy ležet v bezvědomí na podlaze areálu europarlamentu. Podle jeho tvrzení šlo o výsledek půtky s dvaašedesátiletým kolegou Mikem Hookemem, který jej prý udeřil poté, co Woolfe navrhl, aby si věc vysvětlili jinde. Hookem popřel, že by kolegu udeřil, a rovněž jeden z dalších přítomných europoslanců označil jejich potyčku za čistě slovní.

Incident na podnět šéfa EP Martina Schulze začal šetřit parlament a zabývá se jím i britská strana, která bude po odstoupení nedávno zvolené předsedkyně volit nového vůdce.

Steven Woolfe
Zdroj: Reuters

Vést UKIP, jejíž hlavní smysl existence v podobě schválení brexitu již byl naplněn, chce i Woolfe, který však zároveň uvažoval o odchodu ke konzervativcům. Právě to podle britských médií pravděpodobně vedlo k hádce.

Woolfe původně počítal s tím, že bude z nemocnice propuštěn již v pátek a prodloužení pobytu do neděle jej nepříjemně překvapilo. Podle prohlášení strany „bude pokračovat v rekonvalescenci a nebude se dnes k věci nijak vyjadřovat“.

obrázek
Zdroj: ČT24