Letiště ve Frankfurtu evakuovalo část terminálu, policie zadržela ženu

Část Terminálu 1 frankfurtského letiště byla na několik hodin preventivně evakuována, protože do prostoru pronikla žena bez bezpečnostní kontroly. Policie ji zadržela a nyní ji vyslýchá. Nic nebezpečného se na letišti nenašlo. Některé lety budou mít zpoždění.

Letištní policie už dříve na Twitteru vyloučila bombovou hrozbu. Podle webu Local.de zřejmě do prostoru za bezpečnostním pracovištěm pronikla jedna cestující, není ale vůbec jisté, zda cíleně a jestli to plánovala předem.

Největší německé letiště, které je významným přestupním uzlem i pro české cestující, oznámilo, že cestující na evakuovaných nástupištích A a A+ budou muset znovu projít kontrolou, takže letadla naberou zpoždění. Na internetu se již objevila videa s probíhající evakuací.

Německá letiště včetně Frankfurtu jsou ve stavu zvýšené pohotovosti po teroristických útocích v Evropě, zejména pak březnových atentátech na letišti v Bruselu a v metru belgické metropole.

Krátce před útoky v Bruselu zatkla německá policie přímo na letišti ve Frankfurtu podezřelého džihádistu, který se měl objevovat na propagandistických videích Islámského státu.

Evakuace frankfurtského letiště
Zdroj: Andy Buerger/Reuters

Frankfurtské letiště představuje hlavní spojnici Evropy se světem a je velmi vytížené. V roce 2011 tam došlo k útoku s islamistickými motivy. Pracovník letiště tehdy zastřelil dva americké letce a další lidi zranil.