Nejdřív medaile, pak zásnubní prstýnek. Čínskou skokanku dojal na olympiádě přítel

Čínská skokanka do vody C' Cheová během ceremoniálu dostala medaili za druhé místo ve skocích z třímetrového prkna. Nebyla to ale jediná radost, která na ni čekala. Její kolega z týmu a zároveň přítel Kchaj Čchin ještě přispěchal s diamantovým prstenem a žádostí o ruku. Šlo už o druhý příběh zásnub na letošní olympiádě, píše agentura Reuters.

Potom, co čínská skokanka do vody C' Cheová převzala svou medaili za druhé místo na olympiádě v Riu, Kchaj Čchin vystoupal na pódium a klekl si na jedno koleno. Červená krabička v jeho rukou skrývala prsten, se kterým svou přítelkyni požádal o ruku. C' Cheová se slzami souhlasila a objali se, to vše před televizními diváky napříč světem. 

„Nevěděla jsem, že se teď vysloví, a nečekala jsem, že se tak brzy vdám,“ uvedla C' Cheová podle agentury Reuters. „Většinu toho, co řekl, jsem zapomněla, ale šlo většinou o věci, které se očekávají jako sliby. Co mě ale nejvíc vzalo, bylo, že je ochotný se ode mne nechat šikanovat po celý život,“ popsala.

Události ČT: Zasnoubení na olympijských hrách (zdroj: ČT24)

Přítele prý viděla odpoledne a vypadal, že se snaží něco zapamatovat. „Zeptala jsem se ho, co dělá. Řekl mi, že zpívá,“ dodala.

Po šestiletém vztahu se tak přiblížili manželství. Na olympiádě v Riu navíc završili úspěchy, kterých dosáhli ve sportu. Na olympiádě byl totiž úspěšný i Kchaj Čchin, který minulý týden získal bronzovou medaili v kategorii synchronních skoků do vody.

Vyznání lásky mezi dvěma ženami

V případě čínského páru jde o druhý případ romantického vyznání na olympiádě. Začátkem minulého týdne totiž požádala brazilskou ragbyovou hráčku Isadoru Cerullovou o ruku její přítelkyně. „Řekla, že se mnou chce strávit zbytek života a já jsem řekla několikrát ano,“ popsala Cerullová.

„V Chartě se uvádí, že netolerujeme diskriminaci na základě rasy či náboženství ani sexuality – to je tam teď taky zahrnuto. Tato událost význam ještě posunula,“ podotknul mluvčí Mezinárodního olympijského výboru Mark Adams. Už teď jsou v tomto ohledu hry v Riu rekordní. Přiznaných homosexuálních sportovců se účastní téměř jednou tolik než před čtyřmi roky v Londýně.

Letní olympijské hry v Brazílii skončí tuto neděli 21. srpna. Co do počtu medailí zatím patří Čína k jedněm z nejúspěšnějších zemí letošních Her. Její sportovci už získali více než čtyři desítky medailí. Nejlepší je ale zatím USA se sedmdesáti medailemi.