Potyčka v Kolíně nad Rýnem: Policie vyloučila terorismus

Potyčka v Kolíně nad Rýnem neměla teroristické pozadí. Policie takový motiv podle deníku Die Welt vyloučila. Několik lidí se dostalo před jedním z barů v Belgické čtvrti do sporu s mužem, kterého nejprve bodli nožem. Poté na něj vystřelili, ale trefili jen jeho auto.

Ke konfliktu došlo krátce před čtvrtou hodinou ráno. Tři až čtyři muži se podle deníku Express pohádali s dalším mužem, kterého pak zranili nožem na stehně. Podle svědků, se kterými Express mluvil, na sebe účastníci sporu vytáhli i sekery. Když se zraněný snažil doběhnout ke svému autu a utéct, útočníci na něj vystřelili, trefili ale jen jeho auto.  

Napadený čtyřiatřicetiletý muž utrpěl kromě bodné rány také vážné zranění hlavy a je v nemocnici. Automobil zraněného muže je podle serveru rp-online.de poškozený na více místech, policie ale neuvedla, zda se jedná o díry po kulkách. Auto nyní podrobí analýze.

Podle svědků po střetu z místa činu velikou rychlostí odjelo několik aut. Policie zatím zatkla dva podezřelé, po jednom až dvou dalších nadále pátrá. Zajistila také dvě auta, která by s činem mohla souviset. 

V červenci Německo čelilo v jediném týdnu čtyřem útokům, z nichž dva – ve Würzburku a Ansbachu – byly teroristické.