V Německu se zhroutila část opravovaného dálničního mostu, zemřel dělník

Při pádu lešení na opravovaném dálničním mostě nedaleko bavorského města Werneck zemřel nejméně jeden dělník a dalších šest osob bylo těžce zraněno, uvedla místní média s odkazem na policii. Na místě bylo v době nehody asi dvacet pracovníků.

Poblíž Wernecku na severu Bavorska se zhroutila čtyřicetimetrová část mostu včetně lešení, oznámila policejní mluvčí Kathrin Thammová. Most, na němž vede dálnice A7 přes místní silnici, vznikl v roce 1965 a v současné době je nahrazován novým.

Při nehodě zemřel jeden člověk, několik osob je zraněno těžce, další pak lehce. „Chtěl bych vyjádřit rodinám svou nejhlubší soustrast,“ prohlásil ministr vnitra Joachim Herrmann, který popřál zraněným rychlé uzdravení.

Na místo dorazily záchranné týmy včetně dvou vrtulníků a nejméně deseti sanitek, píše na webu bulvární deník Bild. Zatím není jasné, co zřícení konstrukce způsobilo.

Provoz na dálnici nebyl přerušen, jelikož auta stále jezdí po nezbourané polovině starého mostu. Podle serveru Bayerischer Rundfunk se ale na místě vytvořila kolona kvůli přihlížejícím zvědavcům.