Při požáru v domově seniorů u Kyjeva zemřelo 17 lidí

Celkem 17 obětí si vyžádal požár v domově seniorů ve vsi Litočky u ukrajinské metropole Kyjeva. Hasiči zachránili 18 z 35 lidí, kteří se podle předběžných zjištění v domě nacházeli. V troskách domu našli těla 17 mrtvých. Příčiny neštěstí se zjišťují, policie bez dalších podrobností oznámila zatčení hlavního podezřelého.

Podle šéfa záchranářů Mykoly Čečotkina o existenci „domova pro přestárlé“ ve vsi Litočky nevěděla až do požáru ani policie, ani záchranáři. Pět z 18 zachráněných muselo být s popáleninami hospitalizováno, dva z nich podle Čečotkina zápasí o život. Příčiny neštěstí má zjistit vyšetřovací komise, povolaná předsedou vlády.

Policie oznámila, že zatkla hlavního podezřelého v případu, ale další podrobnosti neuvedla. „V současnosti je několik verzí (příčin požáru), na hlavní se pracuje. Už mohu říci, že nejpodezřelejší osoba byla zatčena,“ uvedl policejní mluvčí. Dalších informací se zdržel s odvoláním na probíhající vyšetřování.

Požár v domově seniorů ve vsi Litočky vypukl před čtvrtou ranní místního času. Ten se postupně rozšířil na celou dvoupodlažní budovu. Plameny se podařilo uhasit o půl šesté. Na místě zasahovalo 75 hasičů s 15 kusy techniky.