Putin útočí. Ruský prezident si znovu zahrál po boku hokejových legend

Ruský prezident Vladimir Putin se objevil v sestavě bývalých ruských hokejových hvězd během exhibičního utkání v Soči. Do utkání naskočil ve druhé třetině s tradiční jedenáctkou na dresu. Jedním gólem přispěl k výhře svého týmu 9:5.

Exhibice byla součástí ruského hokejového festivalu, který se každoročně koná v květnu v Soči jako vyvrcholení večerní hokejové ligy, jíž se účastní amatérské týmy z celého Ruska. Vznik soutěže pro hráče, kteří se v civilním životě věnují jiným povoláním a k zápasům se scházejí až večer po práci, inicioval právě Putin.

Exhibičního zápasu se účastnila řada bývalých hvězd ruského, potažmo sovětského hokeje, například Vjačeslav Fetisov, Pavel Bure, Valerij Kamensky, Alexej Kasatonov nebo Alexandr Jakušv. Proti nim se postavil výběr ruských byznysmenů a politiků.

Putin se zúčastnil tohoto slavnostního zápasu už čtyřikrát. Prvně vyjel na led v roce 2012, jen pár hodin po svém slavnostním uvedení do třetího funkčního prezidentského období. Na ledu se objevil i v letech 2014 a 2015 a stihl nastřílet 17 branek.