Požehnaný účet: Papežův Instagram získal během hodiny 100 tisíc sledujících

Získává úspěch i tam, kam by si jeho předchůdci možná ani netroufli zabrousit. Ve virtuálním světě Instagramu funguje papež František jen několik desítek hodin - a v ničem si nezadá ani s proslulými celebritami internetu. I když během soboty zveřejnil teprve svůj první příspěvek, jeho účet už sledují statisíce lidí.

Jeho premiérový instagramový snímek znázorňuje papeže při modlení či rozjímání. Ke snímku je připojen doprovodný text s nápisem „Modlete se za mě“ v devíti jazycích.

Vatikán už dříve avizoval, že podobně jako u Františkova účtu na Twitteru budou profil spravovat členové jeho týmu, nikoliv sám papež. Ten se však svým kladným vztahem k technice nijak netají. Internet už dříve označil za „dar od boha“, při nedávném setkání se šéfem Instagramu Kevinem Systromem zase hovořil o „moci fotografií spojovat lidi napříč kulturami a jazyky“.

Papež je už delší dobu registrován na mikroblogové síti Twitter, kde ho sleduje pod heslem Pontifex (latinsky papež) v různých jazykových mutacích více než 20 milionů lidí.