Mexické děti zřejmě ukamenovaly šestiletého chlapce

Mexická policie řeší případ vraždy šestiletého chlapce. Podle vyšetřovatelů je za smrt zodpovědná pětice jeho kamarádů. Děti ve věku 11 až 15 let jsou podezřelé, že hocha ukamenovaly, ubodaly a pohřbily. Prý šlo o „hru“. Případ otevřel otázku, jaký vliv na děti může mít tamní násilí spojené s obchodem s drogami. Podle kriminalisty Carlose Ochoy nastupuje „generace psychopatů“.

Mrtvolu chlapce objevili v sobotu v mělkém hrobě. Naposledy byl spatřen ve čtvrtek, když si hrál se skupinou dětí na okraji města Ciudad Juárez. Vyšetřovatelé v souvislosti s vraždou zadrželi dvě třináctileté dívky, jednoho jedenáctiletého a dva patnáctileté chlapce.

Zabitý hoch a zadržené děti bydleli v sousedství a znali se. Děti údajně malého Christophera vyzvaly, aby si s nimi šel hrát a sbírat dřevo. Podle listu Daily Mail pak začaly hrát „hru na únos“. Následně chlapce umučily. 

Prohlášení policie

„Hráli si, pak ho svázali a přidusili klackem přitisknutým na krk. Pak na něj začali házet kameny, bodli ho nožem do zad, a jakmile byl mrtvý, odtáhli ho do mělké jámy. Zaházeli ho hlínou a navrch dali rostliny a uhynulé zvíře, aby ho zamaskovali.“

Policie tělo objevila poté, co jí matka jednoho z teenagerů zavolala s tím, že její syn se na brutální vraždě podílel, uvedl list Mirror. 

Děti zabily šestiletého mexického hocha
Zdroj: ČT24

Děti prý vraždu předem neplánovaly, vyplynula ze hry

Státní prokurátor Serge Almaraz oznámil, že se skupina k vraždě Christophera při „hře na únos“ přiznala. „Zatímco si hráli, jeden z 15letých chlapců navrhl ostatním, aby Christophera zabili. Nebylo to plánované, byla to součást hry, kterou hráli,“ sdělil žalobce listu El Diario de Chihuahua. 

Patnáctiletí chlapci mohou v případě dokázání viny skončit za mřížemi. Zbylé tři děti jsou ale nezletilé, proto jim hrozí „jiný druh trestu“, uvedl bez podrobností úřad žalobce.  

Děti zabily šestiletého mexického hocha
Zdroj: ČT24

Vražda se stala v mexickém státě Chihuahua. Ten se stal v minulých letech dějištěm řady krvavých masakrů v rámci mexické drogové války. Obětí soupeřících drogových kartelů jsou tisíce. Vraždy, mučení, únosy a vydírání tu patří ke každodennímu životu.   

Pět dětí obviněných z vraždy „je obětí tohoto prostředí plného krajního násilí“, konstatoval Juan Martín Pérez, výkonný ředitel nevládní organizace Síť pro práva dětí (CRN). „Panuje tu silná přítomnost a kultura organizovaného zločinu. Děti jen odrážejí to, čeho jsou denně svědky,“ dodal.