OBRAZEM: Oklahomou se prohnala tornáda, osvobodila medvědy

Oklahoma City - Střed a jih Spojených států zasáhla silná tornáda. Nejvíce udeřila ve státě Oklahoma. Asi 16 lidí je zraněných, oběti na životech nejsou zatím hlášeny. Živel trhal střechy a převracel automobily. Tisíce lidí jsou bez elektřiny. Z místní zoo na chvíli utekli medvědi a údajně i tygři. Oklahomu navíc zasáhly bleskové povodně.

Tornáda nejvíce postihla oblast jihozápadně od Oklahoma City. Deník The Oklahoman informoval, že dvanáct lidí utrpělo zranění v karavanovém kempu na jihu města. Dva lidé byli zraněni také při automobilových nehodách souvisejících s aktuálním počasím. Další člověk se zranil, když se pokoušel skrýt před bouří. Jiného zranily poletující trosky.   

Podívejte se, jak to vypadalo uvnitř tornáda:

Vítr byl tak silný, že převracel automobily. Ze svých výběhů v místním zooparku u města Tuttle po úderu tornád na krátkou dobu utekli medvědi. Podle některých informací se z klece dostali i tygři.  

Letiště Oklahoma City bylo po příchodu bouří na půl hodiny evakuováno a lidé se museli schovat do tunelu pro pěší. Tornáda strhávala rozvody elektřiny a vyvracela stromy. Bez elektřiny se podle místních úřadů ocitlo více než 10 tisíc domácností a firem. 

Oklahomu také zasáhly bleskové povodně. „Za tu dobu, co tu žiji, jsem neviděl takové množství vody a to tu žiji skoro dvanáct let,“ poznamenal jeden z obyvatel města Minco Jim Rider. Do Oklahoma City už zamířil Červený kříž.