Muž ohrožující děti v jihoitalské školce se vzdal

Řím - Muž vyzbrojený nožem, který se dnes dopoledne zabarikádoval uvnitř školky ve městě Reggio Calabria na jihu Itálie i s několika dětmi a jejich učitelkou, se odpoledne vzdal policii. Všechna rukojmí jsou v pořádku a na svobodě.

Při několikahodinovém vyjednávání policie s násilníkem se nejprve podařilo dosáhnout propuštění dvou dětí a pak dalších tří. Už průběh vyjednávání potvrdil původní domněnky, že jde o člověka, který má vážné finanční problémy, na něž chtěl tímto způsobem upozornit. Muž zadržoval 11 dětí a učitelku ve školce na Via Calabria v jižní části města. Úřady zatím nepotvrdily hypotézu, že značně rozrušený únosce by mohl být pod vlivem psychotropních látek.

Kusé informace, které k případu získala agentura Agi, naznačují, že by mohlo jít o otce jednoho z dětí ve školce. ANSA napsala, že jde o dvaatřicetiletého muže, který má finanční těžkosti. Šéf místní policie sdělil, že únosce má problémy s justicí a zřejmě se považuje za oběť pronásledování.

Při vyjednávání požadoval únosce jako výkupné 500 000 eur, tedy v přepočtu asi 13 milionů korun. Zatím není jasné, zda úřady na tento požadavek přistoupily. Žádný zdroj také nepotvrdil, zda se únosce mohl setkat s novináři, jak to podle televizní stanice RAI požadoval.