Dobrodruh Steve Fossett je oficiálně mrtvý, potvrdil to soud

Chicago - Soudce v americkém Chicagu prohlásil milionáře Steva Fossetta za mrtvého. Známý dobrodruh loni v září zmizel se svým letadlem v Nevadě. Soudní rozhodnutí bylo nezbytné k tomu, aby mohla být vypořádána Fossettova pozůstalost podle jeho poslední vůle.

Fossett odletěl 3. září loňského roku sám v letadle ze svého ranče v Nevadě. Měl být na cestě tři hodiny. Zmizel ale z radarů a od té doby po něm není stopy. Intenzivní pátrání bylo po měsíci ukončeno.

Právník Fossettovy manželky Michael LoVallo řekl, že vdova chce za každou cenu najít manželovy ostatky a zjistit, co se mu vlastně stalo. Proto bude na jaře pátrání obnoveno. Peggy Fossettová prý dlouho manžela vyhlížela v přesvědčení, že se objeví na příjezdové cestě s historkou o svém dalším dobrodružství na rtech. 

Dobrodruh Fossett drží několik desítek světových rekordů v různých disciplinách. V červnu 2002 jako první obletěl sólově zeměkouli v balonu bez mezipřistání. V roce 2005 pak podnikl v letadle první sólový oblet Země bez mezipřistání a doplnění paliva. Překonal tehdy vzdálenost 37 000 kilometrů. Loni pak při dalším letu bez mezipřistání uletěl 43 450 kilometrů. Další rekordy Fossett drží v letu vzducholodí, bezmotorovém létání a v jachtingu. 
 
Jeho jmění je podle amerických úřadů rozsáhlé. Na účtech má
osmimístné částky v dolarech, v pozůstalosti je i další majetek a různé
nemovitosti.