Při nehodě autobusu v Guatemale zahynulo 54 lidí

Guatemala - Nejméně 54 osob zahynulo v pátek večer při havárii autobusu v Guatemale, 23 lidí bylo zraněno. Oznámily to dnes místní úřady. Podle místního rozhlasu se vozidlo zřítilo do propasti u horské silnice mezi Guatemalou a Salvadorem. Nehodu patrně zavinil řidič autobusu, který jel příliš rychle.

„Musíme potvrdit, že nehoda si vyžádala 54 obětí,“ řekl na dnešní tiskové konferenci guatemalský policejní ředitel Henry Lopez. V přeplněném autobuse se sedačkami pro 50 pasažérů jelo v době nehody celkem 77 lidí. Přeživší se celou noc pokoušely vyprostit početné týmy záchranářů.

Podle očitých svědků řidič ve vysoké rychlosti nezvládl zatáčku a vozidlo se zřítilo do padesátimetrové propasti. Někteří zachránění cestující vypověděli, že řidič si už během jízdy všimnul, že mu nefungují brzdy, ale přesto se rozhodl v pokračovat v cestě.

Tragické dopravní nehody jsou kvůli špatnému stavu silnic a vozidel ve středoamerické zemi velmi časté. Páteční nehoda ale počtem obětí patří k nejhorším v historii Guatemaly.