Exprezident Jimmy Carter naznačil, že při volbách podpoří Obamu

Washington - Bývalý prezident Spojených států Jimmy Carter, jeden z významných představitelů Demokratické strany, naznačil, že při konečném výběru soupeře republikána Johna McCaina by před Hillary Clintonovou dal přednost Baracku Obamovi. Carter dal údajně Obamovi hlas i ve své domovské Georgii při demokratických primárkách, které se uskutečnily 5. února.

„Jako superdelegát nemůžu prozradit, komu fandím, ale nechám na vás, abyste z toho usoudili, kdo je můj favorit,“ řekl Carter televizi ABC.
 
Barack Obama, který by mohl být prvním černošským prezidentem USA, ani Hillary Clintonová, která má šanci stát se první ženou v této funkci, nemají nad svým soupeřem převahu. Bojují tedy o každý hlas a snaží se na svou stranu přiklonit veřejnost. Clintonová například včera vystoupila v oblíbené late night show Jaye Lena, která se vysílá z New Yorku, jejího domovského státu. 

Obamovi zase nahrává nejnovější výzkum stanice CNN, ve kterém se 76 procent dotazovaných vyjádřilo, že jsou připraveni na afroamerického prezidenta. Podle výzkumu má dokonce větší podporu mezi bělochy než mezi černochy. Illinoiského senátora možná podpoří kromě Cartera i další důležitý superdelegát - Al Gore.