Italská policie zatkla 38 mafiánů

Řím - Třicet osm údajných členů mafiánské organizace Ndrangheta dnes skončilo po rozsáhlé policejní operaci za mřížemi. Zadržení mafiáni se nyní budou zodpovídat z vydírání, nelegálního obchodu se zbraněmi a drogami.

Rozsáhlá policejní akce probíhala nejen v Kalábrii, ale také ve střední Itálii, v Boloni a Laziu. Původně bylo na seznamu policie 41 osob, nakonec se ale podařilo dopadnout 38 mafiánů, třem se podařilo uniknout. Při domovních prohlídkách zabavili policisté granáty, samopaly a desítky pistolí.     
 
Členové Ndranghety měli terorizovat podnikatele v oblasti, požadovali po nich výpalné, útočili na ně zápalnými lahvemi. Zatčení jsou údajně zapleteni do vražd dvou členů znepřátelené mafiánské organizace, další jejich aktivitou byl prodej drog.
 
Letos v únoru italská policie zatkla nejvyššího bosse kalábrijské mafie 57letého Pasquala Condellu. Ten se skrýval přes dvacet let. Italská mafie je v posledních letech mocnější než nechvalně známá sicilská organizace. Peníze získává z drog, kontroluje obchod s kokainem ve většině Evropy.