Srážka dvou zdravotnických vrtulníků si vyžádala 6 mrtvých

Flagstaff - Nejméně 6 lidí zemřelo při srážce dvou zdravotnických vrtulníků v americké Arizoně. Oba stroje Bell 407 letěly s pacienty do nemocnice ve Flagstaffu. Trosky dopadly do lesa, který začal hořet. Příčina  nehody zatím není známa.

Vrtulníky se srazily ve vzduchu poblíž nemocnice ve Flagstaffu. Na palubě helikoptéry Bell 407, která letěla z coloradského Englewoodu, zahynuli tři lidé, včetně přepravovaného pacienta. Z druhého stroje stejného typu, který letěl z Woods Cross v Utahu, zahynuli pilot, zdravotník a pacient. Zdravotní sestra je v kritickém stavu.  

Oba stroje byly helikoptéry Bell 407. Jde o civilní vrtulníky, které užívá pobřežní stráž nebo třeba zdravotníci. Bell 407 využívají i média, která pomocí helikoptér přenášejí obrázky přímo z hromadných nehod nebo podobných událostí. Vrtulníky po střetu začaly hořet a zřítily se do zalesněných oblastí. Požár hasiči zatím zvládli.

Při výbuchu jednoho vrtulníku utrpěli zranění také dva záchranáři z jedné sanitky. Příčina nehody se zjišťuje. Na místo neštěstí směřuje z Washingtonu tým vyšetřovatelů.