Francouzská první dáma dnes vydala nové album

Paříž - Své třetí album Comme si de rien n'était (Jakoby se nic nestalo) dnes vydala francouzská první dáma Carla Bruni-Sarkozyová. Některé skladby z něj si nedočkavci mohli už od středy poslechnout na webových stránkách carlabruni.com, ode dneška je za necelých 15 eur k mání v obchodech. Jeho autorka, v pořadí třetí manželka Nicolase Sarkozyho, francouzským médiím přiznala, že je jí jasné, že pozornost, kterou její nejnovější hudební počin vyvolává, nelze přičítat zájmu o hudbu, ale spíše zájmu o politiku. Ať už to tak je či není, zájem umí Carla Bruni-Sarkozyová přitáhnout velmi účinně. O albu se 14 skladbami se mluví jako o nejočekávanější desce francouzského interpreta v posledních desetiletích.

Carla Bruni-Sarkozyová čeká na francouzský pas a těší se pozornosti médií. Za obrovský zájem o její album opravdu může z větší části fakt, že si Carla vzala francouzského prezidenta. První album, které Bruniová vydala poté, co ukončila kariéru modelky, se prodávalo relativně dobře, celkem z obchodů zmizely dva miliony kusů, u druhého to už bylo jen 400 tisíc. Výtěžek ze třetího půjde na dobročinné účely.

Nové album ale může vyvolat i mezinárodní tenzi, jak ukazuje kolumbijská reakce na jednu z písní, v níž první dáma Francie zpívá: Jsi moje droga/smrtelnější než afghánský heroin/nebezpečnější než kolumbijský kokain…

Fernando Araújo:

„Očekávali bychom, že místo opěvování užívání drog, nás svět v boji proti drogám podpoří.“

Reakce z Kolumbie přišla okamžitě. Kolumbijský ministr zahraničí Fernando Araújo rozhořčeně připomněl, že jeho země narkoobchodem trpí a snaží se problém řešit. Dále prohlásil, že z úst manželky francouzského prezidenta je takový výrok pro Kolumbii velice bolestivý.

Carla Bruni-Sarkozyová nehodlá své nové album propagovat koncertním turné, jak to udělala v případě svých předešlých hudebních počinů. Údajně je to kvůli bezpečnostním opatřením, která by si to vyžádalo. Nevyloučila ale, že do konce prezidentského mandátu svého muže se nějaké další album ještě objeví.

Dnes vyšlo album Comme si de rien n´était francouzské první dámy.
Zdroj: ČT24