Šílený střelec zabil ve státě Washington šest lidí a dva zranil

Seattle (USA) - Šest mrtvých a dva zraněné si vyžádalo řádění šíleného střelce na severozápadě Spojených států. Policie 28letého Isaaka Zamoru po delší honičce na dálnici zadržela. Psychicky nemocný muž byl nedávno propuštěn z výkonu posledního trestu za přechovávání drog. Pochází z městečka Alger, které leží asi 120 kilometrů severně od Seattlu. V průběhu několika hodin střílel na různých místech v okolí svého bydliště v okrese Skagit.

„Je to mnohonásobný zločin, který se udál na několika různých místech,“ sdělil Robert Goetz z policejního oddělení v Everettu. Jednou z obětí je podle něj i pomocnice šerifa, která reagovala na tísňové volání o pomoc z jednoho z míst zločinu. Mezi zraněné patří i příslušník dálniční policie, který se účastnil pronásledování předpokládaného pachatele. Policistka zemřela na místě první vraždy spolu s první obětí, později byli nalezeni o několik bloků dál dva zastřelení stavební dělníci. Další oběť byla pak objevena rovněž nedaleko, zatímco poslední mrtvola byla nalezena později v autě u dálnice. Zraněn byl rovněž jeden motocyklista.

Zda byly oběti vybírány zcela náhodně, nebo je mezi nimi nějaká souvislost, je nyní předmětem vyšetřování, stejně jako okolnosti dodržování kontrolního režimu, který byl na Zamoru po propuštění z věznice uvalen. Jeho matka řekla médiím, že její syn byl „beznadějně duševně nemocný“ a že opakovaně marně žádala úřady, aby mu pomohly.