V Itálii padl rekordní jackpot, výherce získal přes 100 milionů eur

Řím - V Itálii se jediný člověk trefil do šesti tažených čísel loterie SuperEnalotto, a vyhrál tak rekordní jackpot ve výši sto milionů eur. Výherce z Catanie vyplnil v trafice na ulici Maria Rapisardiho do sázenky čísla 7, 20, 21, 74, 75 a 81, a po čtvrtečním tahu se tak mohl radovat z výhry.

Po šesti měsících provázených narůstajícím sázkovým šílenstvím ve čtvrtek konečně padl v italské loterijní hře SuperEnalotto rekordní jackpot ve výši 100 756 197,30 eur. Astronomická cifra narůstala od 26. dubna a rozbít bank se podařilo až v 78. tahu.

Je to absolutně nejvyšší výhra v Itálii, protože dosavadní rekordní jackpot SuperEnalotta, který padl v roce 2005, byl 71,8 milionu eur. Tehdy si ovšem výhru rozdělilo deset výherců. Loni v květnu získal v SuperEnalottu jediný sázkař 71,4 milionu eur (1,785 miliardy Kč).

Vidina vyhraných milionů přilákala v posledních dnech k sázení tisíce lidí, někteří z nich prý dokonce sázeli na výhru celé své úspory. V Itálii se rozpoutala hotová sázecí mánie. I občané okolních států zkoušeli v loterii své štěstí. Sdružení pro ochranu spotřebitelů z vyvolání šílenství viní právě loterii SuperEnalotto a požádalo, aby příslušné úřady zvážily, zda by neměly jackpot zajistit.

Loterie SuperEnalotto
Zdroj: ČT24